Zenica

Nastava na Univerzitetu u Zenici počinje 7. oktobra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na osam fakulteta Univerziteta u Zenici, akademska 2024/2025. godina počinje u ponedjeljak, 7. oktobra, kada će u kampusu biti organizirano i zajedničko predstavljanje svih brucoša prvog ciklusa studija – izjavio je za Fenu rektor tog univerziteta Jusuf Duraković.

Drugi upisni rok te prijemni ispiti za upis na I cilkus su okončani, ali još uvijek nisu sumirali broj upisanih.

-Poznato je da smo u prvom roku bili upisali 486, a da smo za drugi rok imali 240 prijava pa očekujemo da će broj upisanih brucoša ove godine biti oko 700. Posebno veliki interes imamo za upis na III, doktorski studij Opće medicine na Medicinskom fakultetu, za koji smo raspisali konkurs za 15 kandidata, a imamo 68 prijava. Veliki broj prijava imamo i za upis na II ciklus, odnosno magistarske studije, za koje smo dobili 177 prijava. Rok za prijave za II i III cilklus bio je 28. septembar pa ćemo vidjeti da li će se svi prijavljeni i upisati – kaže Duraković.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno