Politika

Nastavak 20. i neodržavanje 21. Skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavak 20. i neodržavanje 21. Skupštine  – Zbog nepostojanja većine za izglasavanje dnevnog reda, danas popodne nije ni održana 21. sjednica Skupštine Zeničko dobojskog kantona na kojoj su trebali biti razmatrani rebalans ovogodišnjeg budžeta i Nacrt budeta za iduću godinu.

Prijepodne je zastupnik Saveza za bolju budućnost, Kemal Mušinbegović iz Visokog je obznanio, da on, te Amra Jupić iz Zavidovića i Naida Delibašić iz Kaknja istupaju iz Kluba SBB-a, ali da ostaju zastupnici ove stranke.

Epilog različitog glasanja zastupnika SBB-a bio je nedostatak podrške dnevnom redu 21. sjednice na kojoj se trebao razmatrati rebalans ovogodišnjeg budžeta kao i Nacrt budžeta za iduću godinu. Predsjedavajuća, Draženka Subašić konstatovala je da nema većinske podrške za dnevni red i pozvala članove Kolegija da odmah održe sjednicu kako bi se utvrdio novi datum za 21. sjednicu Skupštine.

Određeno je da nova sjednica bude održana u srijedu u 10 sati.

Tokom prijepodneva i dana poslanici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona završili su ranije prekinutu 20. sjednicu na kojoj su razmatrali i većinom glasova usvojili preostale dvije tačke dnevnog reda – Informaciju o nevladinom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu za 2014. godinu, i informaciju o regionalnim cestama na području Zeničko-dobojskog kantona.

U diskusijama je istaknuto da u radu nevladinog sektora i udruženjima treba provoditi češće kontrole upotrebe budžetskih sredstava, a veći broj zastupnika je posebno tražio da se uvedu detaljnije kontrole, nadzor nad radom i trošenjem novca koji se daju nevladinim organizacijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno