Politika

Nastavljen raspad HDZ-a u ZDK: Rukovodstvo stranke u Tešnju napustilo Čovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon višemjesečnog osipanja i raspada općinskih organizacija HDZ BiH na prostoru Zeničko-dobojskog kantona, ovih dana svjedočimo raspadu rukovodstva općinske organizacije ove stranke u Tešnju.

Naime, jučer (utorak) dugogodišnji predsjednik općinskog odbora HDZ BiH Tešanj Anto Pešić, podnio je ostavku na tu dužnost, te napustio HDZ BiH.

Pešić je bio direktor Sluzbe za zapošljavanje ZDK,a prije nekoliko mjeseci ga je smijenio prethodni saziv Vlade ZDK, u kojem su participirali i ministri iz HDZ-a, od kojih su neki bili i na samoj sjednici i glasali za smjenu svog kadra, sve radi ispunjavanja želja koalicionih partnera koji su se “začešljali” za novčane fondove u toj Službi.

Ostavku i napuštanje stranke upriličio je i dopredsjednik, te nekoliko “zvučnih” imena lokalnog općinskog odbora HDZ-a u Tešnju.

Ovo je još jedna općinska organizacija HDZ BiH koja se je raspala nakon što je predsjednik Dragan Čović raspustio kantonalni odbor HDZ BiH u ZDK, koji je predvodio Iva Tadić.

HDZ će, ako istraga bude otvorena i provedena, prema saznanjima portala Scena, uskoro potresati i afera oko iznenadne kupovine zemljišta na području gradnje koridora Vc, koje je potom ekspresno po desetostruko većim iznosima prodavano Autocestama FBiH jer, gle čuda, upravo preko tih lokacija treba graditi budući cestovni koridor.

U svakom slučaju, do sada “nedodirljivi” HDZ kojem je od rata “upisana” kvota ministara i direktora preko noći je zbog unutarnjih podjela ostao bez učešća u Vladi, baš kao što se to ranije dogodilo u Gradskom vijeću Zenica, gdje proteklih godina upravo zaslugom lošeg rukovođenja strankom, nema niti jednog “legitimnog predstavnika Hrvata”, kako to Čović voli reći.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno