Nogomet

NK Čelik bolji od HNK Tomislav

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekipa zeničkog NK Čelik je u okviru 8.kola WWIN Prve lige Federacije BiH, danas 16.10.2024.godine, bila  domaćin ekipi HNK Tomislav iz Tomislavgrada. Utakmica je odigrana u 18 sati na stadionu Bilino polje pod svjetlošću reflektora pred oko 1.200 gledalaca, po veoma ugodnom vremenu za igru, +18*C.

Svoju drugu utakmicu, a prvu pred domaćim navijačma, na klupi Čelika imao je trener Dženan Zaimović.

Vrijednu i zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Čelika.

Rezultat:

NK ČELIK – HNK TOMISLAV 2:0 (1:0)

Strijelci: Kenan Horić u 5′ i Anes Mašić u 87′;

Isključenja: Hilmija Đugum u 64′ (Tomislav) – drugi žuti karton;

Službena lica na utakmici NK Čelik bila su:

Glavni sudija Denis Limov (Gabela), njegovi pomoćnici su bili A1 Enis Đulović (Tuzla) A2 Josip Begić (Posušje), 4.sudija Goran Kolobara (Mostar). Delegat Eldin Hodžić (Tuzla), a posmatrač suđenja Danijel Bojo (Kiseljak).

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Adi Durmo, Amer Hodžić, Kenan Horić (cap), Amar Jusić, Hamza Martinović (od 86′ Benjamin Ahmetspahić), Anes Mašić, Marin Popović (od 61′ Ali Međuseljac), Arman Džanković (od 68′ Harun Vardo), Nedim Smajlović, Talha Tabaković (od 86′ Mirza Prguda), Nenad Rašević;

(Glavni trener Dženan Zaimović, pomoćni trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Emir Talam);

Rezerve NK Čelik:

Faris Karić (golman), Faris Bajramović, Harun Vardo, Emrah Palačkić, Ali Međuseljac, Aladin Isaković, Lovro Musa, Benjamin  Ahmetspahić, Mirza Prguda;

HNK Tomislav: Sabljo, Križanac, Ćerdić (cap), Đugum, Kang, Andre de Souza, Musić, Križan, Solđić, Radoš, Šiško; (Glavni trener Muamer Salibašić).

Inače 8.kolo je odgođeno zbog katastrofalnih poplava i odrona koje su zadesile našu zemlju 04.10.2024.godine (Donja Jablanica, Konjic, Fojnica, Kreševo…), a naknadno je određen termin nadoknade, srijeda 16.10.2024.godine.

U prošloj sezoni obje utakmice ovih timova završile su remijem, na Bilinom polju bio je 2:2, dok je u utakmica u Tomislavgradu završila rezultatom 1:1.

Večeras smo u Zenici gledali veoma dobar meč. Već u 4.minuti velika šansa za Čelik, Mašić je izašao sam pred golmana Sablju, ali se ovaj istakao sa odličnom odbranom.

U narednoj 5.minuti domaći postižu gol za vođstvo od 1:0. Nakon kornera sa desne strane, Arman Đanković odlično asistira kapitenu Kenanu Horiću na drugoj stativi, koji glavom postiže gol za radost domaćih navijača.

U 18. minuti dobra šansa za Martinovića, koji šutira zamalo pored gola, a isti igrač u 27. minuti sjajno proigrava Džankovića koji izlazi sam pred golmana gostiju, ali ne uspijeva ga lob udarcem matirati.

U 33. minuti Križanac je pokušao, lopta ispada Durmi, ali odbrana domaćina izbacuje loptu. Mašića nikako neće gol, a u 37. minuti bio je u velikoj šansi, ali golman Sabljo ponovo je heroj Tomislava. Do kraja poluvremena i Džanković je imao dobru priliku, ali je šutirao tik pored desne stative. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Čelika od 1:0, a heroj u prvom poluvremenu bio je golman gostiju Ivan Sabljo, koji je u nekoliko navrata spasio sigurne golove.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. U 48. minuti nakon lošeg ispucavanja Durme, lopta dolazi do De Souze, koji šutira sa 10-tak metara, ali Durmo brani i ispravlja svoju grešku. U 50. minuti nova šansa za Mašića, ali golman gostiju je ponovo na pravom mjestu. U 53. minuti nakon dodavanja Jusića, Martinović je u dobroj poziciji, ali je bio sebičan i šutirao je iznad gola. U 64. minuti gosti su ostali sa igračem manje, drugi žuti karton dobio je Hilmija Đugum, te su gosti posljednjih 25. minuta igrali sa igračem manje. U 77. minuti slobodan udarac na samoj ivici kaznenog prostora, ali De Souza je šutirao iznad gola.

Čelik je sa igračem igrao nešto slabije, to su iskoristili gostujući igrači i u nekoliko navrata prijetili su iz brzih kontranapada.

U 87. minuti sjajna akcija Čelika, Mašić izlazi sam pred gostujućeg golmana, nakon asistencije Amera Hodžića dubinskom loptom, te pogađa za 2:0, ovo je ujedno bio i prvi gol napadača Čelika u ovoj sezoni. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su crno-crveni upisali prvu pobjedu nakon četiri utakmice bez pobjede.

Nakon devet odigranih kola Čelik je na omjeru od četiri pobjede, dva remija  i tri poraza, 14 bodova, gol razlika 12:8.

U narednom, 10.kolu nogometaši Čelika su domaćini ekipi NK Bratvtvo iz Gračanice, nedjelja od 15 sati.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno