Nogomet

NK Čelik: Dženan Zaimović novi šef stručnog štaba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

I kada je najteže nema predaje, crno-crveni uvijek idu naprijed! Nakon raskida ugovora sa bivšim šefom stručnog štaba Darijem Damjanovićem, rukovodstvo NK “Čelik“ angažovalo je novog rukovodioca prve ekipe, Dženana Zaimovića iz Mostara.

Danas je na stadionu “Bilino polje“ potpisan ugovor sa novim Šefom stručnog štaba pri čemu svi ostali članovi istog ostaju na svojim pozicijama. Dženan Zaimović je igračku karijeru čvrstog defanzivnog igrača počeo i završio u svom matičnom FK “Velež“ iz rodnog Mostara u prvoj deceniji 2000-ih, dok je nekoliko sezona odigrao i u njemačkom klubu “Fortuna“ iz Düsseldorfa, te hrvatskom NK “Neretvanac“ iz Opuzena. Tokom tog perioda postao je i B-reprezentativac naše domovine za koju je odigrao dvije prijateljske utakmice.

Dženan nije mogao bez lopte – trenersku karijeru nastavio je kao pomoćnik u FK “Velež“ te trener prvog tima FK “Turbina“ Jablanica. Nakon prikupljanja potrebnog iskustva i trenerskog licenciranja gdje je stekao UEFA Pro licencu, profesionalni put nastavlja kao pomoćnik gabelskog NK “GOŠK“ te trener prvog tima tešanjskog NK “TOŠK“. Najveći dosadašnji uspjeh ostvario je kao trener prvog tima NK “Stupčanica“ Olovo s kojim je u sezonama 2022/23 i 2023/24 bio uzastopni viceprvak Prve lige FBiH.

Povodom ovog angažmana Predsjednik UO, Denis Mušović izjavio je sljedeće: “Prva stvar koju želim da izjavim je da u ime Kluba izjavljujem duboko saučešće svim zajednicama i sportskim prijateljima pogođenim katastrofalnim vremenskim uvjetima u našoj domovini. Naše misli, ali i planovi uzimaju u obzir ovu veliku tragediju te ćemo kao Klub poduzeti korake kako bismo podržali sve akcije za njihov oporavak. U tom kontekstu, i ovo predstavljanje je moralo biti prolongirano jer smo predstavljanje gosp. Zaimovića planirali prije nego su nas zatekle ove tužne vijesti zbog kojih nije bilo moguće ni doputovati u Zenicu. Angažman novog šefa stručnog štaba je logičan nastavak naših dosadašnih ciljeva u kojima očekujemo borbu za sami vrh tabele jer naš klub ne cilja na ništa ispod toga. U tom kontekstu, iskustvo gosp. Zaimovića je nastavak našeg cilja da stručni štab bude izvor znanja, iskustva i inspiracije našem mladom timu..“

Stručni štab NK “Čelik“ je već obavio prvi interni sastanak za pripremu plana rada i treninga te će Dženan Zaimović kao šef stručnog štaba debitovati na gostovanju kod FK “Tuzla City“ narednog vikenda, 12. oktobra 2024. god., kada se nastavlja takmičenje u Prvoj ligi FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno