Nogomet

NK Čelik: Emiru Čerimu dodijeljen novi mandat generalnog direktora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U skladu s nedavnom odlukom o produženju mandata generalnom sekretaru NK “Čelik“ Zenica, Upravni odbor dodijelio je i novi četverogodišnji profesionalni mandat Emiru Čerimu za obavljanje funkcije generalnog direktora. 

Kao što ekipu na terenu predvodi kapiten, tako i efikasnost klupskog menadžmenta u velikoj mjeri zavisi od predanog rada generalnog direktora koji upravlja svim procesima na dnevnoj bazi.  

Kao dugogodišnji navijač i član kluba, Emir je diplomirani informatičar koji se aktivnije uključio u klupske procese u julu 2020. god. kada je kao član kluba i Skupštine bio jedan od predlagača inicijative za revitalizaciju kluba kroz nastavak takmičenja u najnižem rangu koju je i započeo naknadno izabrani predsjednik Amar Gafurović. 

Nakon volonterskog angažmana na početku teške i neizvjesne sezone 2020/21 u Kantonalnoj ligi ZDK, Emir je svoj zvanični klupski angažman započeo izborom na poziciju člana Upravnog odbora u prvom mandatu predsjednika Denisa Mušovića u septembru 2020. god. Radi rastućih potreba u klupskom menadžmentu, Emir preuzima ulogu vanrednog vršioca dužnosti generalnog direktora u maju 2021. god. nakon čega napušta svoje dužnosti u Upravnom odboru. Ulogu generalnog direktora je zvanično preuzeo u punom kapacitetu u decembru 2022. god. nakon provedenog javnog konkursa. 

Tokom kompletnog prethodnog perioda od četiri godine, Emir je vjerno i predano radio na oporavku kluba usko sarađujući sa Upravnim odborom predsjednika Mušovića te članovima klupskog menadžmenta i stručnih štabova svih klupskih selekcija pri čemu je postao izuzetno važan dio njegovog kolektiva. Zbog toga, Upravni odbor nije imao dilema oko ozvaničavanja svog povjerenja u njegov rad. 

Povodom svog (re)izbora na poziciju generalnog direktora, Emir Čerim je dao sljedeću izjavu za klupsku stranicu: “Zaista sam ponosan ali i zahvalan na ukazanom povjerenju od strane Upravnog odbora s kojim imam uspješnu dugogodišnju saradnju. Istovremeno, svjestan sam i velike odgovornosti koju nosim jer svakodnevno koordiniram procesima koje vode moje kolege u klupskom menadžmentu od kojih mnogi imaju dalekosežne posljedice za budućnost našeg kluba. To svakako ne bi bilo moguće bez velike energije koju ulažem ali i podrške koju imam od svojih saradnika ali i članova porodice i mojih “Robijaša” na čemu sam im izuzetno zahvalan. Svi zajedno podnosimo žrtve kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve i obećavam da ću u naredne četiri godine nastaviti predano raditi sa jasnim ciljem sjajne budućnosti našeg kluba.“ 

U narednom periodu NK “Čelik“ očekuje i kadrovska “pojačanja“ u svom mandžmentu na osnovu nedavno ugovorene saradnje sa Univerzitetom u Zenici gdje će mladi i ambiciozni ljudi imati priliku da ukažu na nove prilike ali i uočene neefikasnosti kako bi klub djelovao još bolje kao nosilac modernih sportskih procesa. 

Kompletan NK „Čelik“ Emiru želi nastavak uspješnog rada. U sklopu svojih redovnih zadataka, Emir ostaje dostupan za kontakt na e-mail adresi [email protected]. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno