Nogomet

NK Čelik: Stanje s deblokadom računa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako smo se u ovom procesu trudili maksimalno poštivati vrijeme, obaveze i integritet svih učesnika u procesu deblokade računa, nažalost ovoga puta smo primorani javno reagirati u cilju zaštite imena i dostojanstva NK Čelik, ali i blagovremene informiranosti svih onih kojima je crno – crvena boja u srcu i koji nestrpljivo čekaju dan kada će njihov voljeni klub objaviti da je glavni klupski račun odblokiran nakon gotovo dvije decenije.

Prije nekoliko dana je na portalu sportbc.ba objavljena hronologija jednog predmeta na sudu kojeg vodi sutkinja Alma Bijedić, a čije rješavanje traje sada već 3 i po mjeseca. Nakon objave predmetnog teksta, uslijedio je niz upita na adresu kluba i njegovih rukovodioca, pa se stoga ovim putem očitujemo da su sve objavljene informacije u članku istinite.

Iako se radi o poprilično jednostavnom predmetu u kojem su se dvije strane sporazumno dogovorile o izmirenju obaveza koje je NK Čelik i ispunio, sudinici Bijedić je iz njoj poznatih razloga, i pored nekoliko pismenih urgenicija punomoćnika kluba i povjerioca, bilo potrebno 45 dana da izda rješenje banci da prenese sredstva na račun povjerioca, da bespotrebno dva puta pošalje praktično isti upit povjeriocu sa zahtjevom za potvrdom je li NK Čelik izvršio svoju obavezu, a sada joj je potrebno više od 16 dana da, nakon što je dva puta dobila potvrdu i dokaze da je NK Čelik izvršio obavezu isplate, banci pošalje rješenje o deblokadi.

Teško je povjerovati da, uprkos želji i svim preduzetim mjerama da se jedno pravno lice u potpunosti vrati u legalni tok poslovanja, vrhovni državni organ koji bi trebao poticati pravdu i legalnost, vas sprječava u tome.

Iskreno se nadamo da će, po okončanju ovoga predmeta, sudije s Općinskog suda u Zenici pokazati veću ažurnost za realizaciju skidanja preostalih blokada jer su u većini slučajeva u ovom procesu pokazali da se ovakvi predmeti izvršavaju znatno efikasnije i u kraćem roku.

Ne možemo sa sigurnošću tvrditi kakve motive dotična sutkinja ima da u ovoj mjeri blokira proces realizacije deblokade računa, ali ju ovim putem javno p(r)ozivamo na hitno postupanje u obavljanju svoje dužnosti!

NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno