Info

Nova akcija „Dobročinstva BiH“: Kupovina pokretnih klima za izbjeglički kamp u Salakovcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru aktivnosti koje je relizovalo u povodu Kurban-bajrama, Udruženje „Dobročinstvo BiH“ je polovinom juna 2024. godine, u saradnji s resornim državnim ministarstvom,  posjetilo i izbjeglički kamp Salakovac u kojem  već nekoliko mjeseci borave i izbjeglice iz Gaze.

Uslovi u prostorijama u kojima izbjeglice borave izuzetno su teški, pogotovo od druge polovine juna 2024. godine. Temperature su, iz dana u dan između 30 i 40 stepeni, a najtopliji dio ljeta i najveće omore tek se očekuju.

Među izbjeglicama koje borave u kampu i čekaju da se riješi pitanje azila, su i djeca, srčani bolesnici i jedna trudnica. Da bi se uslovi u kojima oni borave poboljšali, potrebno je HITNO osigurati 15 pokretnih klima.

S ciljem da se spomenuta akcija što prije realizuje, Upravni odbor „Dobročinstva“ pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu 15 pokretnih klima. Potencijalni donatori novčana sredstva mogu uplatiti na račun „Dobročinstva BiH“ u Ziraat banci broj:

1861820310520698,  s naznakom: za kupovinu pokretnih klima u izbjegličkom kampu Salakovac

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno