Politika

Novi kolektivni ugovor za zdravstvene radnike: Plate ljekara veće za 15, a medicinskih sestara/tehničara za 20%

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na današnjoj redovnoj sjednici Vlade imala veliki broj tačaka (LINK), a jedna od njih je usvojeni rebalans budžeta ZZO ZDK kojim su osigurana sredstva za povećanje plaća zaposlenih u javnom zdravstvu u ovom kantonu.

“Pregovarački tim Vlade i sindikati ljekara i zdravstvenih radnika su usaglasili novi kolektivni ugovor, koji će biti potpisan narednih dana, a predviđa poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u zdravstvu. Ovo je nastavak politike Vlade, nakon što smo početkom godine povećali plate zaposlenim u MUP-u, pravosuđu i javnoj upravi” rekao je premijer Pivić.

Naveo je da će plate ljekara biti povećane za 15 posto, a medicinskih sestara/tehničara za 20 posto.

Vlada je usvojila prijedlog rebalansa budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja kojim su osigurana sredstva za povećanje plaća zaposlenih u javnom zdravstvu ovog kantona.

Premijer Pivić je istakao da će biti napravljen „ozbiljan iskorak“ u povećanju plaća zaposlenih u zdravstvu te da će najniže plaće u zdravstvenom sektoru sada biti uvećane za minimalno 250 KM, dok će ljekarima plaće biti uvećane i više.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno