Zenica

NOVI MANDAT: Jusuf Duraković ponovo imenovan za rektora Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Senat Univerziteta u Zenici nekoliko mjeseci prije isteka mandata aktuelnom rektoru Jusufu Durakoviću pokrenuo proceduru izbora novog rektora,  na današnjoj sjednici Senata za novog-starog rektora izabran je ponovno Duraković.

Na čelu ove zeničkog Univerziteta će u narednom mandatu biti prof.dr. Jusuf Duraković koji je od ukupno 24 prisutna člana Senata dobio 22 glasa, a dva člana Senata su bila suzdržana.

Tokom konkursne procedure u okviru ovog procesa pristigle su dvije prijave i do aktuelnog rektora prof. dr. Jusufa Durakovića i prof.dr. Dženana Skelića.

Obe prijave su ispunjavale potrebne propise i standarde, međutim prije izlaganja programa prof. Skelić je povukao svoju prijavu i tako je Senat imao samo jednog kandidata da se izjašnjava, te je prof.dr. Jusuf Duraković dobio novi mandat.

“Drago mi je da je ovaj izbor pokazao kako imam povjerenje. Malo je čudno, ali ima pravo na to, da je protukandidat Skelić povukao svoju kandidaturu neposredno pred izlaganje programa” istakao je Duraković.

Jutros je Naučno-nastavničko vijeće Medicinskog fakulteta UNZE-a, potvrdio je Duraković, izglasalo prof. dr. Haruna Hodžića na novi mandat dekana tog fakulteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno