Nogomet

Novi vjetrovi u reprezentaciji BiH: Šta su Barbarezovi izabranici poručili pred put u Englesku?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović i Haris Tabaković tokom uobičajenih medijskih aktivnosti FSBiH govorili su o pripremama Zmajeva za mečeve s Engleskom i Italijom.

– Prošlo je par dana otkako smo se okupili. Svi momci rade punom parom i svi se spremju maksimalno za Englesku, pa ćemo onda i za Italiju. Odlična je atmosfera, svi rade na najozbiljniji način. Nadam se da će se selektor zadržati duži period – rekao je Hajradinović, pa se dotakao i meča baraža za EP u kojem je naša selekcija nesretno izgubila od Ukrajine.

– Ukrajina je bila kvalitetna reprezentacija, mi smo pokazali da protiv najkvalitetnijih reprezentacija možemo ozbiljno igrati. To možemo pokazati protiv Engleske i protiv Italije, ne sumnjam da će svi dati maksimum. Nadam se najboljem.

Imao sam dobru sezonu klupsku iza sebe, želim da to prenesem i za reprezentaciju. Kad igraš za svoju domovinu moraš biti maksimalno spreman.
Riječ je potom dobio Haris Tabaković.

– Svi su pozitivni, dobra je atmosfera. Želimo dati sve od sebe. Svi na treningu zajedno djelujemo. Nadam se da ću dobiti minute da igram, vidjet ćemo šta će biti. Stručni štab ima neki plan, to se vidjelo od prvog treninga, te na tome treniramo – rekao je Tabaković.

Prvi susret Engleske i BiH u historiji igra se u ponedjeljak od 20.45 sati, a onda naša selekcija igra protiv Italije u Empoliju 9. juna od 20.45 sati.

FOTO: A.Cocalić/faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno