Rukomet

Novosti iz RK Čelik: “Velika hvala gradonačelniku na podršci”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Rukometnog kluba (RK) „Čelik“ Zenica, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Ljubomirom-Mikijem Filipovićem, održala je juče (28.5.2024.godine) sastanak sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i njegovom pomoćnicom Sumeom Mujkanović, na kojem su u potpunosti ispoštovali njihove zahtjeve -, saopštili su iz RK „Čelik“.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Jučer smo imali čast sastati se s našim gradonačelnikom i razgovarati o budućnosti našeg kluba. RK Čelik, s ponosnom tradicijom dugom 74 godine, nastavlja jačati uz podršku grada.

Puna podrška koju nam pruža znači nam mnogo i vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima uspjeti ostvariti sve zacrtane ciljeve.

Obavještavamo sve naše navijače, simpatizere i prijatelje kluba o aktivnostima koje je Upravni odbor poduzeo u protekle dvije sedmice. Prije svega, zahvaljujemo Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Kasumović Fuadom, Mujkanović Sumei, pomoćnici gradonačelnika, i Dogan Dini, šefu Službe za sport i zdravstvo, za razumijevanje i sve što su uradili zadnjih dana za RK “Čelik” Zenica. Danas je delegacija našeg kluba održala sastanak sa gradonačelnikom i njegovom pomoćnicom, na kojem su u potpunosti ispoštovali naše zahtjeve. RK “Čelik” Zenica će na račun od strane Grada biti isplaćeno 10.000 KM pomoći i klub će od Grada dobiti prostorije u kojem će biti sjedište kluba, nakon dugo vremena.

Veliko hvala, idemo dalje zajedno!

Veoma je bitno napomenuti da bi bez pomoći Grada naš klub teško ostvario zacrtane ciljeve, a to je prije svega oporavak i stabilizacija, te rekonstrukcija omladinskog pogona. Hvala još jednom, velika stvar za nas.

Naša sportska zajednica je snažna i uz ovakvu podršku, sigurni smo da ćemo postati još jači. Naši sugrađani i privredni subjekti već prepoznaju trud i rad novog Upravnog odbora i svakim danom imamo sve veću finansijsku podršku od istih.

Današnji prijem i podrška se ne mjeri iznosima, ona je značajnija i veća zbog momenta i trenutka u kojem je došla. Mi u upravnom odboru smo apsolutno svjesni toga i ovu podršku smatramo jednom od najznačajnijih za naš klub.

Pozivamo sve Zeničane i Zeničanke da nas podrže u borbi za tradiciju dugu 74 godine. Budi Čelik, budi dio nas! -, stoji u objavi iz RK „Čelik“ Zenica.

Ranije, prije 20-ak dana, smo izvjestili sljedeće:

-Nakon molbe igrača RK “Čelik” da se spasi ovaj klub, okupila se grupa entuzijasta koja će pokušati sačuvati od gašenja klub koji postoji već 74 godine. Prioritet će biti prvenstveno stabilizacija kluba i omladinski pogon, vodeći se pozitivnim primjerom momaka i navijača NK “Čelik”, koji su ušli u organe kluba isključivo da bi spasili klub koji vole, sa dugom i bogatom historijom, jedan od najvećih simbola ovog grada. O svim narednim aktivnostima u klubu javnost će biti blagovremeno obavještena -, stajalo je u dijelu obavještenja iz RK „Čelik“ Zenica. (Link)

Takođe, podsjećamo da Rukometni klub “Čelik” Zenica vrši upis novih članova za dječake uzrasta od 8 do 10 godina.Informacije i prijave: 061 469 048, [email protected]

Budi Čelik, budi dio nas.

E.Imamović

Foto sa RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno