Nogomet

NSBiH i Grad Zenica zajednički će adaptirati “Bilino polje” za utakmice UEFA Lige nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potpisao je s Gradom Zenica aneks Sporazuma o unapređenju infrastrukture, opremanju, održavanju i korištenju stadiona “Bilino polje” u Zenici.

U sklopu ovog aneksa, koji je dio prije 10 godina potpisanog Sporazuma o odigravanju utakmica A reprezentacije na pomenutom zeničkom stadionu, bit će urađena “djelimična sanacija i adaptacija Stadiona Bilino polje u Zenici”.

Cilj je da zenički stadion ispuni uslove krovne evropske kuće nogometa UEFA-e za kategorizaciju stadiona za utakmice predstojeće UEFA A Lige nacija.

BiH će u tom takmičenju na zeničkom stadionu igrati protiv Njemačke, Nizozemske te Mađarske.

“Naš sporazum je da, kada god su ove investicije na stadionu, Grad ulaže 49 posto a NSBiH 51 posto. Svi radovi koji se trebaju uraditi da dobijemo sve licence, da tu i dalje reprezentacija može igrati, trebaju se završiti do septembra”, istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

On se, mada nije želio potvrditi da li će se uopće kandidirati za treći mandat gradonačelnika Zenice te, mada je u martu prošle godine ispunio sve uslove za penziju i po godinama satrosti, “u šali” je zahvalio NSBiH što će u oktobru dovesti reprezentaciju i na proslavu njegovog trećeg gradonačelničkog mandata na čelu Zenice.

Generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić zahvalio je, pak, gradonačelniku i njegovim saradnicima na podršci u osiguranju uslova za odigravanje utakmica na Stadionu “Bilino polje”, ali i u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje se pripremaju reprezentativci te odigravaju utakmice mlađe i ženska selekcija BiH.

“Naravno, “Bilino polje” je i naša kuća, gdje odigravamo i najveći broj utakmica i gdje ćemo i dalje odigravati svoje utakmice. Mi moramo odgovoriti visokim kriterijima, koje UEFA nameće svim asocijacijama, a ne samo našem savezu”, kazao je Džemidžić, koji je izrazio uvjerenje da će svi planirani radovi biti okončani u zadatim rokovima te da će navijači i igrači imati potpuni ugođaj u Zenici.

On je podsjetio kako je Liga nacija takmičenje koje je “prekomponovano” kako bi se osjetila takmičarska draž te da je bh. tim ponovo ušao u A diviziju.

Džemidžić je potvrdio kako je Stadion “Bilino polje” jedan od stadiona koji bi mogao posatati nacionalni stadion za A selekciju BiH, a da bi taj stadion trebao imati kapacitet između 18.000 i 20.000 mjesta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno