Nogomet Zenica

NSBiH i Grad Zenica zajednički će adaptirati i renovirati Bilino polje za utakmice Lige nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Gradskoj upravi Zenica delegacija Nogometnog saveza BiH potpisala aneks Sporazuma o unapređenju infrastrukture, opremanju, održavanju i korištenju stadiona Bilino polje u Zenici.

Današnjem potpisivanju je ispred N/FS BiH prisustvovao Adnan Džemidžić, generalni sekretar Saveza, koji se zahvalio Zenici i Gradskoj upravi Zenica na dosadašnjoj podršci.

U sklopu ovog aneksa ugovora koji je potpisan prije deset godina predviđena je djelimična sanacija i adaptacija stadiona kako bi se zadovoljili novi kriteriji koje je propisala UEFA i kako bi Bilino bilo spremno za utakmice Lige nacija.

Ovom sanacijom Bilino Polje će biti uvršteno u novu kategorizaciju stadiona i spreman će biti za A Ligu nacija gdje Bosna i Hercegovina dočekuje Njemačku, Nizozemsku i Mađarsku.

Generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić se zahvalio gradonačelniku i saradnicima.

“Naravno, “Bilino polje” je i naša kuća, gdje odigravamo i najveći broj utakmica i gdje ćemo i dalje odigravati svoje utakmice. Mi moramo odgovoriti visokim kriterijima, koje UEFA nameće svim asocijacijama, a ne samo našem savezu” kazao je Džemidžić, koji je izrazio uvjerenje da će svi planirani radovi biti okončani u zadatim rokovima te da će navijači i igrači imati potpuni ugođaj u Zenici.

On je podsjetio kako je Liga nacija takmičenje koje je “prekomponovano” kako bi se osjetila takmičarska draž te da je bh. tim ponovo ušao u A diviziju.

Džemidžić je potvrdio kako je Stadion “Bilino polje” jedan od stadiona koji bi mogao postati nacionalni stadion za A selekciju BiH, a da bi taj stadion trebao imati kapacitet između 18.000 i 20.000 mjesta.

“Naš sporazum je da, kada god su ove investicije na stadionu, Grad ulaže 49 posto a NSBiH 51 posto. Svi radovi koji se trebaju uraditi da dobijemo sve licence, da tu i dalje reprezentacija može igrati, trebaju se završiti do septembra” istakao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno