Zenica

Objavljen tender za drugu fazu radova na zatvorenom olimpijskom bazenu u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica je objavio aukciju za izvođenje radova izgradnje objekta zatvorenog olimpijskog bazena – II faza, javlja Akta.ba.

Vrijednost radova iznosi 600.000 KM bez PDV-a, odnosno 702.000 KM sa PDV-om.

U tenderskoj dokumentaciji je naglašeno da će izabrani izvođač biti obavezan da dinamiku izvođenja radova prilagodi dinamici izvođenja radova izvođača koji je već angažovan na radovima prve faze izgradnje bazena. Takođe, priprema radova, postavljanje skela i priprema gradilišta moraju biti usklađeni sa organizacijom gradilišta izvođača koji je već angažovan na izgradnji objekta.

Podsjećamo, izabrani izvođači za prvu fazu radova, vrijednu oko 9 miliona KM, jesu preduzeća Arel i Almy gradnja iz Zenice.

Kako smo ranije pisali gradski bazeni u Zenici, koji tradicionalno počinju s radom tokom ljetnog perioda po okončanju školske godine za đake osnovnih i srednjih škola, ove godine neće raditi, odnosno neće biti u mogućnosti da prime kupače zbog izgradnje olimpijskog bazena.

“Ove godine otvoreni bazeni neće biti u funkciji zbog izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena. Razumijemo da će ovo utjecati na naše vjerne korisnike i ostale građane Zenice, jer su otvoreni bazeni bili omiljeno mjesto za rekreaciju i osvježenje tokom ljetnih mjeseci. Iako je ovo privremena neugodnost, uvjereni smo da će novi zatvoreni olimpijski bazen, kada bude izgrađen i u funkciji, donijeti mnoge dugoročne beneficije. Ovaj moderni objekat će omogućiti kvalitetnije uslove za treniranje i rekreaciju tokom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike”, kazao je Talić.

Autor: E.K. akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno