Politika

OBJAVLJENE LISTE: Ko su kandidati za Gradsko vijeće Zenica i poziciju gradonačelnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na svojoj web stranici objavila preliminarni pregled ovjerenih kandidatskih listi za Lokalne izbore 2024. godine.

U narednom periodu stranke i kandidati će imati rok za provjere objavljene liste i podatke i iste ovjere do 22. augusta 2024. godine, nakon čega će biti potvrđene zvanične liste.

Za grad Zenicu objavljena je lista kandidata za gradonačelnika na kojoj se nalazi pet kandidata:

Spahija Kozlić (SDA), Almir Babajić (SDP), Fuad Kasumović (BHI-KF), Hasan Kreho (Nezavisni kandidat) i Adnan Šabani (POKRET).

Također, za Gradsko vijeće Zenice birači će imati 14 lista političkih stranaka i subjekata, a za koje stranke, liste i ljude možete glasati da Vas predstavljaju u Gradskom vijeću možete pogledati u nastavku:

Također bira se i predstavnik nacionalnih manjina koje imaju jedno mjesto zagarantovano u Gradskom vijeću Zenica, a može se glasati za:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno