Nogomet

Odigrano 29. kolo u Drugoj ligi-Centar: Trijumf Krivaje u Nemili, pobjede Moševca i Natrona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su na zelenim terenima odigrani svi mečevi pretposljednjeg 29. kola Druge lige FBiH – grupa Centar.

Nogometaši Krivaje su stigli do punog plijena u Nemili čime i zadnjem kolu trebaju samo bod za potvrdu trećeg mjesta na tabeli, a nakon tri postignuta pogotka u posljednjih petnaestak minuta utakmice. Dvaput je za pobjedu Zavidovićana pogađao Mirsad Šijerkić uz jedan gol Sajdina Karahasanovića.

Do važnih bodova je stigao Moševac, a koji je u Maglaju pobijedio Baton sa 3:1.  Erman Spahić je bio dvostruki strijelac uz gol Samira Skomorca, a jedini gol za goste iz Sarajeva je postigao Tarik Ćosović.

Natron se vraća s punim plijenom iz Visokog, a za minimalnu pobjedu nad domaćom Bosnom strijelac je Anid Ghouozen Mfam.

Nogometaši Žepča 1919 poraženi su na Ilidži od domaćeg Igmana sa 4:1. Senad Sejtarija je postigao dva gola za domaće uz jedan gol Sanjina Paripovića i jedan autogol gostiju, dok je strijelac za Žepčake bio Anton Tadić.

U Brezi su bodovi pripalo gostima u susretu Rudara i Koline koji je završen sa 1:2. Armin Polovina i Adin Živojević su donijeli pobjedu ekipi iz Ustikoline, dok je gol za Rudar postigao Haris Čelebić.

Usora je sada u teškoj poziciji nakon visokog poraza u Vogošći, a gdje je Unis slavio sa 4:0. Kerm Bajtarević je dvaput pogodio mrežu Usore, dok su po jedan gol dodali Meris Tahmaz i Anis Stomornjak.

Famos je bio još uvjerljiviji, a u Hrasnici je “pukla petarda” protiv Mošćanice. Armin Cibra je postigao čak četiri gola, dok je jedan dodao Elvis Bibić.

Borac je u Jelahu savladao Ilijaš rezultatom 2:1. Samir Kondžić i Nedim Subašić su svojim golovima donijeli pobjedu Borcu, dok je jedini gol za Ilijaš postigao Nezir Tihić.

Rudar je posljednji sa 26 bodova, Ilijaš ima jedan bod više, Usora 31, a Moševac 32 boda.

Rezultati 29. kola:

FK Borac – NK Ilijaš 2:1
NK Moševac – FK Baton 3:1
NK Nemila – NK Krivaja 0:3
NK Bosna – NK Natron 0:1
FK Rudar – NK Kolina 1:2
FK Unis – NK Usora 4:0
FK Igman – NK Žepče 1919 4:1
FK Famos – FK Mošćanica 5:0

Autor: Z portal



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno