Zenica

ODLUKA VLADE: Kanton prebacio skoro pola miliona KM Gradu Zenica za realizaciju kapitalnih projekata iz oblasti cestovne infrastrukture

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo je sredstva koja je danas, 13.08.2024. godine isplatila lokalnim samoupravama (drugim nivoima vlasti) za kapitalne projekte iz cestovne infrastrukture za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 2.869.314,13 KM..

Sredstva su isplaćena u skladu sa Odlukom Vlade koja je donesena na prijedlog Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, a nakon donošenja Programa utroška budžetskih sredstava i provedenog Javnog poziva za realizaciju kapitalnih projekata, koji uključuju rekonstrukciju i sanaciju cestovne infrastrukture prema značajnim turističkim mjestima, povećanje sigurnosti kretanja pješaka u saobraćaju te otklanjanje arhitektonskih barijera radi poboljšanja pristupačnosti za invalidna lica.

Sredstva su prebačena gradovima i općinama na području Zeničko-dobojskog kantona, a po raspodjeli Gradu Zenici je pripalo 493.975,82 KM.

Tako je Grad Zenica od kantona ovom Odlukom Vlade dobio 403.975,82 KM za Sanacija i asfaltiranje lokalne ceste koja vodi do sportskog – rekreacionog turističkog područja Smetovi, 80.000,00 KM za Izgradnja trotoara od kapije dva Kantonalne bolnice prema Gradskom groblju Crkvice, dužine 270 metara, te 10.000,00 KM za Otklanjanje arhitektonskih barijera s ciljem poboljšanja mobilnosti invalidnih lica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno