Naše

Odmut: Problem sa nedovoljnim brojem kontejnera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani, želim vam skrenuti pažnju na ozbiljan problem u ulici Mehmeda Spahe, gdje već duže vrijeme postoji problem s nedovoljnim brojem kontejnera i neredovitim odvozom smeća. Ovo dovodi do nagomilavanja otpada i stvaranja veoma loših higijenskih uvjeta u naselju, a slična situacija se može primijetiti i u drugim dijelovima grada, stoji u emailu kojeg smo dobili od naše sugrađaanke, čiji puni identitet je poznat redakciji Zenicabloga.

Nakon što smo ukazali, te objavili slučaj “Kanal”, divlja deponija oko mjesta za odlaganje u ovom zeničkom naselju je riješena, barem do sljedećeg onečišćenja. I ovaj “slučaj”, nije prvi put da objavljujemo. U ranijim slučajevima rečeno nam je da je dinamika odvoženja otpada reodvna i dovoljna, ali da građani nerijetko otpad umjesto u kontejnere, odlažu pored, kao i da vozilima s drugih lokacija “skladište” svoj otpad ovdje.

– Posebno je zabrinjavajuće što se ovaj problem javlja u periodu dugotrajnih toplotnih valova, kada visoke temperature dodatno pogoršavaju situaciju. Širenje neprijatnih mirisa, povećanje broja glodara, insekata, kao i mogućnost širenja zaraze postaju sve ozbiljniji rizici za zdravlje stanovnika. Stoga, molimo Vas da objavite vijest o ovom problemu i pozovete nadležne vlasti da hitno reagiraju i riješe problem odlaganja, odvoza i zbrinjavanja smeća, kao i da poduzmu korake ka očuvanju okoliša u našem naselju. Pitamo se da li je ovo rezultat trenutne predizborne kampanje ili jednostavno nedostatak odgovarajuće pažnje prema potrebama građana?U prilogu vam šaljem fotografiju uslikanu u ponedjeljak ujutro u 9:54, koje jasno prikazuju trenutno stanje. Ovu informaciju dostavljam anonimno, s nadom da će Vaša objava doprinijeti rješavanju problema i poboljšanju životnih uvjeta za sve stanovnike naše zajednice, navodi naša sugrađanka, koja nam je i jučer, u utorak, potvrdila da je stanje nepromijenjeno.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno