Info

Održana Skupština SUDVDR HVO ZDK i za predsjednika izabran Anto Čečura iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je u Zenici održana Skupština Saveza udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO Zeničko-dobojskog kantona koja okuplja ovu kategoriju pripadnika HVO-a na području ovog kantona.

Skupština je održana na temelju stalnih zahtjeva inicirani nezadovoljstvom članstva općinskih podružnica koje su stalno ukazivale na nedovoljan rad i djelovanje u korist ove populacije ali i nedovoljan transparentan odnos prema financijskom poslovanju Saveza.

Na samom počeku Skupštine kojom je predsjedavao predsjednik Zlatan Čalić utvrđen je dovoljan broj izaslanika čime su stečeni uvjeti za neometan i zakonom propisan rad sukladno odredbama Statuta Saveza.

Nakon što je utvrđen dnevni red Skupštine provedena je rasprava na kojoj su izneseni stajališta o dosadašnjem radu i djelovanju Saveza za protekle tri godine. Iskazano je nezadovoljstvo i ne transparentan odnosom u financijskom poslovanju prema članstvu ali i nadzornim tijelima Saveza. Iskazano je nezadovoljstvo u neravnomjernom odnosu vodstva saveza na cjelokupnom području kantona u smislu provođenja aktivnosti.

Prije smog izbornog procesa razmatrane su sugestije i smjernice Federalne Udruge Dragovoljaca i veterana HVO-a HR HB te na temelju istih kao i na temelju odredaba Statuta saveza jednoglasno donesene odluke i zaključci:

a) Dosadašnjem predsjedniku Saveza Stanku Kneževiću zbog niza propusta u svome radu koji su doveli Savez i cjelokupnu braniteljsku populaciju u veoma tešku situaciju, iskazuje se nepovjerenje i smjenjuje s ove dužnosti.

b)Razrješuju svi izabrani dužnosnici u tijela Saveza do okončanja Izborne Skupštine,

c) Imenuje se povjerenstvo u sastavu, Anto Čečura iz Zenice – predsjednik, Marko Zelić iz Maglaja – član, Drago Knežević iz Komušine Član i Danijel Pešić iz Tešnja član koje će ravnati Savezom do provedbe izborne Skupštine.

d) Ukidaju se ovlasti o zastupanju i predstavljanju Saveza Stanku Kneževiću s danom 19. 7. 2024. godine

e) Ukidaju se ovlasti Stanku Kneževiću za financijsko poslovanje Saveza s danom 19. 7. 2024. godine i obvezuje se povjerenstvo da uputi odgovarajuća dokumenta na adrese banke u kojoj Savez ima otvoren račun,

f) Obavezuje se povjerenstvo i predsjednik povjerenstva Ante Čećura da provede potrebite predradnje za organizaciju i realizaciju Izborne skupštine Saveza koja se treba provesti najkasnije do 1. 10. 2024. godine

g)Obavezuje se Izabrano povjerenstvo da razmotriti sve zakonom propisane radnje u cilju stjecanja uvida u financijsko poslovanje saveza za razdoblje 2021-2024 godine te u potrebi posegne za

angažiranje ovlaštenih revizorskih agencija koje će utvrditi ispravnost poslovanja Saveza.

h) Obavezuje se Povjerenstvo da o ovim zaključcima i odlukama izvjesit nadležne organe Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata svih razine, resorna ministarstva ZDK i medije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno