Košarka

OKK Čelik – KK Vogošća – subota u 19 sati

OKK Celik press
OKK Celik press
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik–KK Vogošća – subota u 19 sati – Press u OKK „Čelik” pred 11.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je osvrt na utakmicu iz prethodnog kola u Sarajevu protiv Bosne Royal i narednu derbi utakmica 11.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Vogošća iz istoimenog grada, inače lideru na tabeli A1 lige KSBiH.

Utakmica OKK Čelik – KK Vogošća na rasporedu je u subotu 26.decembra 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 19 sati. Ulaz je 2 KM.
Utakmicu će suditi trojka iz Tuzle: Nožinović, Kasumović i Avdagić, komesar Marijanović (Zenica).
Prisutnim novinarima obratili su se: Damir Zeljković, trener u OKK Čelik i Ibrahim Durmo, kapiten OKK Čelik.
Porazom od Bosne u prošlom kolu u Sarajevu sa 89:80 košarkaši Čelika prekinuli su seriju od tri uzastopne pobjede u A1 ligi. Trener Zeljković se osvrnuo na ovaj poraz i istakao da su u prvih 15 minuta utakmice pružili najbolju igru u ovom prvenstvu , ali ostaje žal što nisu uspjeli da sačuvaju veliku prednost iz 15.minute od 15 poena prednosti. Presudila je kratka klupa, neiskustvo i manjak raspoloženih igrača. Period dobre igre iz Sarajeva ulijeva dozu optimizma u nastavku prvenstva.
Priliku da se vrate u pobjednički ritam imaju u narednom 11.kolu. U derbi susretu ugostiće vodeću ekipu Vogošće.
„Gosti imaju kvalitetan i uigran tim, ali se nadam da ćemo odigrati puno ozbiljnije i kvalitetnije i da će bodovi ostati u Zenici. Vogošća ima 3-4 dobra igrača i nije iznenađenje što su na vrhu tabele i što imaju seriju od 8:0. Vrijeme je da i mi pobjedimo jednu ekipu sa vrha tabele“-, poručio je na današnjoj press konferenciji trener Čelika, Damir Zeljković.U subotnjem meču protiv Vogošće, ekipa će biti kompletna..
Kapiten Ibrahim Durmo poručuje:
„Maksimalno smo motivisani da prvi dio lige okončamo sa pobjedom i to nad liderom prvenstva. Dat ćemo sve od sebe da obradujemo zeničku publiku, koju pozivam da nas podrži da „ srušimo“ lidera“- izjavio je, kratko, Čelikov mladi bh. reprezentativac Durmo.
Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Vogošća na rasporedu je u subotu 26.decembra 2015. godine u Areni Zenica, sa početkom u 19 sati. Ulaz je 2 KM.

Ovo će biti ujedno i posljednja utakmica u 1.dijelu Prvenstva i sada slijedi kratka pauza do 23.januara 2016.godine, kada će OKK Čelik gostovati kod KK Orlovik u Žepču u 12.kolu prvenstva.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (19h) i da podrže mlade košarkaše OKK Čelik u ovoj sezoni prvenstva i novom početku kluba.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno