Biznis

Omiški poduzetnik preuzima od Zenice legendarno, ali devastirano odmaralište na jednoj od najljepših lokacija Jadrana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komisija Grada Zenice ocijenila je kao najbolju ponudu tvrtke Andro Internacional iz Omiša za preuzimanje kompleksa od gotovo 11 000 metara četvornih devastiranog Zeničkog odmarališta u Dućama u općini Dugi Rat. Sa 22 glasa za i jednim suzdržanim Gradsko vijeće Zenice dalo suglasnost za zaključenje predugovora o kupoprodaji ovog kompleksa za koji je koliko saznajemo bilo osam zainteresiranih ali je samo ponuda omiške tvrtke bila konkretna i zadovoljavala je sve uvjete međunarodnog poziva za kupnju. Vijećnici Grada Zenice su u utorak usvojili prijedlog zaključenja ugovora s omiškom tvrtkom Andro Internacional.

Svemu ovome je prethodila složena pravna procedura za povrat odmarališta Gradu Zenici, tako da je polovicom srpnja Grad Zenica objavio međunarodni natječaj za prodaju ovog kompleksa .

 

Cijena kompleksa je 5,25 miliona eura. Kompleks površine gotovo 11 000 metara četvornih udaljen je oko tri kilometra od Omiša i smješten je uz Jadransku magistralu. Na njemu se nalaze izgrađeni doduše devastirani objekti, zemljišne parcele te popratna infrastruktura. Radi se o zemljišnom kompleksu s više od 20 parcela koje je 1962. godine nekadašnja Skupština Opštine Zenica kupila od fizičkih osoba . Na njemu su iznad magistrale sagrađeni bungalovi i sportski objekti te jedan plažni ugostiteljski objekata uz još nešto sportskih terene ispod magistrale.

Vlasnik tvrtke Andro Internacional je poznati omiški poduzetnik Andro Tomasović . Tvrtka upravlja s dva hotela: Hotelom Plaža u Omišu i Hotelom Plaža Duće u Dućama. Hotel Plaža Duće otvoren je 2017.godine. Kategoriziran je s četiri zvjezdice. Ima 103 smještajne jedinice, unutarnji i vanjski bazen, restaurant&pool bar Sunset, Wellness & Spa Bai Bien, beach bar Plaža,i ostale sadržaje. Ukupna investicija premašila je tadašnjih 100 miliona kuna. Hotel Plaža u Omišu ima 89 smještajnih jedinica, salu za poslovne skupove koja može primiti 300 osoba, još tri manje sale za sastanke, ugostiteljske objekte te popratne sadržaje. Hotel je nadograđivan prije više od 12 godina tako da mu je kapacitet s 41 smještajne jedinice povećan na sadašnjih 89. Tvrtka Andro Internacional je prošle godine prema podacima Fine ostvarila ukupne prihode u visini 7,4 miliona eura te neto dobit od 1,4 miliona eura. Zapošljavala je 149 radnika.

Izvor: jutarnji.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno