Posuđeno

Oni su “briljirali”, a ipak su dobili na izborima: Nisam Bog zna neki ekonomista; ne govorim ćirilicu…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lokalni izbori su iza nas a glasovi se još zbrajaju. Prošlo je vrijeme dodvoravanja građanima, obećanja o kulama i gradovima.

Međutim, u vrijeme predizborne kampanje mnogi nisu ni znali objasniti kako će to oni pomoći građanima, omogućiti im bolji život.

Ima i onih koji se nisu ni zahmetili da objašnjavaju svoje planove, smatrali su kako se podrazumijeva da se za njih glasa i nažalost, negdje se to i dogodilo.

Izborni rezultati se zavisiti isključivo od volje građana ili birača

Kandidat “Trojke” za načelnika Općine Ilijaš Amar Dovadžija ostao je upamćen u vrijeme predizborne kampanje za Lokalne izbore po svojim nebulozama, smaranjem ljudi nespremnošću tokom debata, elementarim neznanjem.

Ne možemo, a ne spomenuti jedno od njegovih obraćanja glasačima riječima: Izađite na izbore, ove izbore, i ove godine. Izborni rezultat će zavisiti isključivo od volje građana, a ne od volje birača!? – poručio je.

Na jednom od predizbornih skupova za sebe je rekao kako nije Bog zna neki ekonomista, da ne poznaje dovoljno boračka pitanja, ali kada je riječ o sportu da se u tu oblast djelimično razumije, a potom je završio sa riječima:

– Krenuvši od općine, javnih preduzeća, javnih ustanova, kompletnog društvnog života, sve nam je, ljudi, depolitizovano!? – kazao je sa zgražavanjem Dovadžija.

Dovadžija se 2020. godine kandidovao za načelnika Ilijaša, ali nije prošao. Bio je dvije godine vijećnik, potom zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, neuspješni direktor Studentskog centra u Sarajevu. A onda mu je šef stranke Elmedin Konaković osigurao mjesto savjetnika u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Taj čovjek će u naredne četiri godine biti na čelu Općine Ilijaš.

Sram bilo sve koji ste uzeli pomoć taman da niste imali šta jesti

Dovadžija kao kandidat “Trojke” a inače je član NiP-a na proteklim Lokalnim izborima dobio 5.728 glasova, dok je njegov kandidat Nermin Hodžić (SDA) imao 5.226 glasova.

Fuad Kasumović iz Bosanskohercegovačke inicijative osvojio je treći mandat gradonačelnika Zenice i to sa 19.158 . On je poznat po oštrom riječniku, vrijeđanju političkih protivnika. Nije našao za shodno da debati, koja je održana 16. septembra u Zenici, a kojoj su prisustvovala četiri kandidata za gradonačelnika, prisustvuje. Nije bio na debati “zbog ranije preuzetih obaveza” ali je imao vremena da debatu prati online i to 50-ak metara dalje od mjesta gdje se održavala.

Odbio je da nastupi i na drugim TV debatama. Međutim, prije izbora ima je vremena napretek da dobro naruži stanovnike mjesta Starine koji su se drznuli da uzmu pakete sa hranom koji su im ponuđeni.

– Poštovani Bošnjaci, ako hoćete državu i da ste narod koji se poštuje, nemojte sebi dozvoliti ovakav jad i bijedu te da vas neko kupuje za nekoliko kilograma brašna, litru ulja, kafu… Sram bilo sve koji ste uzeli tu pomoć, taman da niste imali šta da jedete danas u svojim kućama – poručio je Kasumović, prozvavši ovom prilikom SDA .

Za Kasumovića se veže i incident od 3. augusta, “razgovora” sa vijećnikom Namirom Škaljom (SDA). Tada je Škaljo tvrdio da mu je Kasumović prijetio i opsovao mrtvu majku. Naravno, Kasumović je sve to demantovao i poručio da će ga prijaviti CIK-u BiH zbog preuranjene kampanje.

Kasumović se, između ostalog, hvalio da “ne govori ćirilicu”.

– Spahija Kozliću, ja sam redovne škole završio i fakultete. Spahija Kozliću, ja Bogom vam se kunem ne znam ćirilicu niti govoriti na ćirilici – izjavio je Kasumović na jednom od skupova, a nije propustio ni da osumnjiči humanitarce da dijele oružje.
A mogli bi i “potrovati” ljude

Kasumović osumnjičio humanitarce da su po Starini dijelili oružje, pozvao SIPA-u i najavio “bit će svašta”

Borci iz RS-a i Armije BiH trebaju imati jednaka prava

Prisjetit ćemo se i Edina Delića iz Socijaldemokrata koji je osvojio još jedan mandat gradonačelnika Lukavca. U jednoj od svojih ranijih izjava Delić je izjednačio prava boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine i tzv Vojske RS-a, što je izazvalo negodovanja kod branilaca naše zemlje.

On na jednoj od televizija poručio da bi borci Vojske RS-a u Lukavcu, kao i borci Armije Republike Bosne i Hercegovine trebali imati jednaka prava pri odlasku kod doktora ili pri ovjeravanju knjižica. Isto misli da bi trebali imati borci Armije RBiH u RS-u.

– Zašto u ratu u kome niko nije pobjedio, u ovom prošlom, zašto borac koji je demobilisan, a bio je na drugom dijelu teritorije, recimo, Srbin iz Lukavca, koji je bio u ratu u Doboju ili Bijeljini, a vratio se u Lukavac, ili musliman iz Bijeljine koji bio sa nama ratu u Lukavcu, pa se vratio u Bijeljinu, zašto nemaju ista prava kao njihovi saborci ovamo – rekao je Delić.

On je na proteklim izborima osvojio imao je 9.229 glasova i time treći mandat gradonačelnika Lukavca.

FAKTOR



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno