Zenica

Online nastava zbog oštećenja mosta u MZ Vraca – PŠ Banlozi prelazak na učenje na daljinu do sanacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog oštećenja drvenog mosta u Mjesnoj zajednici Vraca kod Zenice, koji vodi prema Područnoj školi Banlozi, učenici ove škole su privremeno prelašli na online nastavu – učenje na daljinu. Ovaj most, koji je već bio nesiguran prije nedavnih obilnih padavina, dodatno je oštećen, zbog čega je postao neupotrebljiv i opasan za prelazak, naročito za djecu koja svakodnevno pohađaju nastavu u PŠ Banlozi, koja je dio OŠ “Hasan Kikić” iz Tetova, Zenica.

Zahvaljujući brzoj reakciji roditelja, nastavnika, direktora škole, ljudi iz Pedagoškog zavoda Zenica i resornog ministarstva, sigurnost učenika nije dovedena u pitanje. Ministarstvo obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona dalo je saglasnost da se nastava u ovoj područnoj školi odvija online, putem učenja na daljinu, sve do sanacije mosta i sigurnog prelaska učenika i mještana.

Direktor škole, Mustafa Krgo, izrazio je zahvalnost resornom ministarstvu na brzoj reakciji, te roditeljima i učenicima na razumijevanju i strpljenju. On je također pozvao nadležne gradske službe da hitno saniraju most kako bi učenici što prije mogli sigurno nastaviti s redovnim nastavnim procesom u školskim klupama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno