Ljudi

Orhan Omerhodžić, stomatolog, asistent na fakultetu, specijalizant hirurgije postao hafiz Kur’ana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Sejmenskoj džamiji proučena hafiska dova Orhanu Omerhodžiću, koji pred Komisijom za hifz Rijaset IZ u BiH posljednje ajete napamet proučio 23. septembra 2024. godine.

Orhan Omerhodžić rođen je 7. avgusta 1994. godine u Zenici i po profesiji je doktor stomatologije, te trenutno radi specijalizaciju iz hirurgije. Trenutno radi privatnu stomatološku praksu, a također radi i kao asistent na fakultetu te gradi svoju akademsku karijeru.

“U ponedjeljak, 23. septembra 2024. godine, pred Komisijom za hifz Rijaset IZ u BiH posljednje ajete napamet proučio je Orhan Omerhodžić iz Zenice, te tako stekao časno zvanje hafiza Kur’ana Časnog. On je polaznik Škole hifza Medžlisa Zenica. Muhaffiz mu je bio prof.dr. Safet Husejnović. Hafizu Safetu Husejnoviću je ovo 33. po redu uspješni kandidat”.

Također, objavu novom hafizu iz Zenice posvetio je i muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

“Hafiska dova Orhanu Omerhodžiću u Sejmenskoj džamiji u Zenici. Možeš ti misliti. Hem stomatolog, hem specijalizira hirurgiju, hem već sa svojom hanumom, takodjer doktoricom, već neke izume napravio, hem tri evlada, a od danas i hafiz Kur’ana. I povrh toga majstor karatea. E dalje nema.” naveo je muftija Dizdarević u svojoj objavi.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno