Info

Oružane snage podigle stepen sigurnosti: Stigle prijeteće dojave o napadima na vojne objekte u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen sigurnosti u sigurnosnim/vojnim objektima u državi zbog prijetećih dojava koje su stigle jučer u 15 sati.

SIPA je nakon toga uputila dopis svim policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere sigurnosti zbog eventualnih napada, koji se posebno odnose na kasarne i objekte namjenske industrije.

U toku su pregledi kasarni i objekata vojne industrije širom države kako bi se otkrilo da li postoji realna opasnost. Također SIPA intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

U obavijesti se navodi da je od 2.10.2024. godine pa do daljnjeg zabranjen ulazak u krug objekata vojne industrije vozilima koja dostavljaju hranu i vozilima brze pošte. Vozila firmi koje izvode radove u krugu objekta moraju biti detaljno pregledana prije svakog ulaska i izlaska.

Prošle sedmice je stiglo više dojava o postavljenim bombama u više objekata, među kojima su Aerodrom Sarajevo, tržni centri u Sarajevu i mnoge škole.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno