Ljudi

Osman Hadžić usrećio Haziće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porodica Derviša Hazića iz Kolića kod Topčić-Polja, tridesetak kilometara od Zenice, nakon poplava u maju prošle godine, ostala je bez imovine i nade da će ponovo imati svoj krov nad glavom. Derviš, supruga Selima, sin Faris i kćerka Lamija nisu mogli vjerovati kad im se, zahvaljujući prijateljima, javio popularni folk pjevač Osman Hadžić, te rekao da će on sa svojom braćom osigurati gradnju novog doma.

Do sredine septembra oni bi trebali useliti u novu kuću, koju grade u naselju Donje Klopče, na periferiji grada Zenice. Osman i njegova braća Safet, Samir i Sead su osigurali 20 hiljada KM pomoći, a dio sredstava su osigurali i njegovi fanovi na nastupima širom svijeta.

– Osman je pokazao da je čovjek velikog srca, a ne kao neki drugi koji samo obećavaju. Dao nam je nadu u život i bolje sutra. Ovo mu moja porodica nikad neće zaboraviti, kaže Derviš. On sa porodicom još uvijek živi kao “podstanar”, i to besplatno, u stanu još jednog folk pjevača, Zeničanina Nihada Fetića Hakale, koji je Haziće i povezao sa Hadžićem. Osman ih redovno posjećuje i kako kažu Hazići, sigurno će biti njihov prvi gost nakon useljenja.

– Nemamo novca da plaćamo radnike, pa je veliki dio kuće napravljen zahvaljujući mojim kolegama iz “Arcelor Mittala”. Svi su besplatno radili po nekoliko dana. Neko je pomogao oko zidanja, drugi oko struje, treći oko vode. Sve se može kada se ljudi slože i hoće da pomognu. Hvala Allahu, još ima dobrih ljudi. Sigurni smo da ćemo naredni, kurban Bajram dočekati u novoj kući i to će biti naš najljepši Bajram u životu, kaže Derviš.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno