Politika

Osvojili nulu: Ovo su kandidati za općinska vijeća za koje nije glasala ni familija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izbrona komisija (CIK) Bosne i Hercegovine dosad je obradila 83,33 posto biračkih mjesta za općinska/gradska vijeća, nakon lokalnih izbora održanih jučer, a na biračkim mjestima koja su dosad sto posto obrađena bilježe se slučajevi gdje kandidati na listama nisu dobili nijedan glas. Reklo bi se, ni sami za sebe nisu glasali.

Nijedan glas nisu dobili kandidati u čak 27 izbornih jedinica.

Najviše onih koji su dobili nula glasova je za Općinsko vijeće Jezero. Radi se o kandidatima Lepa Tomić (Narodni front-Jelena Trivić), Jovo Nišić (Ujedinjena Srpska), Momčilo Danilović (SP), iz DNS-a su to Mira Jarić, Borislav Jerinić, Jovan Skopljak i Dragan Ivetić, a iz Demosa Mira Tomić, Pero Dević i Branka Mikić.

U Drvaru nijedan glas nisu osvojili Nermina Šormaz (HDZ 1990), Vlatko Špiranović (HDZ), Milena Rađenović (SP), te Danijela Krneta, Mlađen Popović, Dušanka Tomazović i Zorica Popović iz stranke Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta.

U Istočnom Drvaru niko nije glasao za kandidate Momčilo Marčeta (Ujedinjena Srpska), Đuka Marčeta, Draginja Damjanović, Marinko Bosnić i Milorad Ivanković iz Zavičajnih socijaldemokrata, Draško Mihajlović (Demos), te Rosa Marčeta i Nikola Tomić iz DNS-a.

Nadalje, u Bosanskom Brodu nula glasova dobili su Stefan Bašić iz Srpske radikalne stranke Srpske, Edita Grabovac iz PDP-a, Monika Grgić Zirdum iz Bh. zelenih, Finka Čuma i Tihomir Čuma iz HDZ-a, a iz Posavske stranke nijedan glas nisu dobili Janja Majstorić, Stipo Stjepanović i Snježana Stjepšanović.

U Donjem Žabaru bez glasa su ostali Simo Marjanović iz SP-a, Miro Stanković iz SRS-a, te Nevenka Stevanović iz Narodne partija Srpske-Darko Banjac.

U Stanarima to su Dražen Popović (Demos), Radomir Kvržić, Anđelije Tomić i Milan Cvijančević (Nezavisni pokret Svojim putem-igor Radojičić), ali i Nada Kršić koja je bila nezavisni kandidat za općinsko vijeće.

U Petrovu nijedan glas nisu dobili Marina Radić (Demos) i Zoran Grujičić (Partija ujedinjenih penzionera).

U Teočaku bez glasa je ostalo Muhamed Jahić (DF), u Ključu Halida Stupar (Stranka za BiH), u Varešu Mirjana Jazić (Stranka za BiH), a u Kladnju Dijana Kadrić (DF).

U Osmacima su bez glasa ostali Rabija Jusić (SDA) i Ilinka Filipić (SP), u Bosanskom Grahovu Dušanka Tarbuk (SNSD) i Stana Arežina (DNS), a u Glamoču Marfina Hamza (DF) i Stipica Lučić (HDZ).

U Šekovićima su to kandidati Drago Marić (Narodna partija Srpske), Miro Plakalović (DNS), Rada Vučenović i Berta Grabovica iz SRS-a, te Vladimir Kovačević (Narodni front).

U Kupresu RS su s nula glasova “prošli” Jelena Knežić (SP), u Busovači Elvedina Husanović (SDP) i Dragan Kalajdžić (Naša stranka), a u Istočnoj Ilidži Goran Marić (SP), te Neboiša Samardžić i Vladimir Mićić (Vaš pokret).

Bez glasa su i Saša Klepić (Ekološka partija RS) koji je bio jedini na toj listi za Istočni Stari Grad, u Trnovu RS su to Mišo Vlaški (SNSD) i Behija Mulaosmanović (DF) koja je također bila jedino ime na listi, a u Palama Predrag Petrović (Pokret osnivanja kneževine Srpske).

U Gacku je bez glasa ostala Andrea Doderović (Narodni front), u Foči FBiH Anela Karović (Bh. demokrati-Đebrail Bajramović) i Emina Subašić (BNS), u Goraždu Esmeralda Kadić i Amrudin Herak iz BNS-a, u Novom Goraždu Želimir Purković (Demos) koji je bio jedino ime na listi, u Čajniču Jelica Dačević (Narodni front), a u Rudom Slavica Kojadinović (DNS) i Dobrinka Šaga (PDP).

Moguće je da ovo nije konačno jer su obuhvaćene samo općine, odnosno izborne jedinice gdje su dosad prebrojani svi glasovi.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno