Naše

Osvrt sugrađanke: Postide li se naši nadležni neuređenosti i prljavštine?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša sugrađanka K. S. nam je poslala svoj lični osvrt na stanje u gradu, koje prenosimo bez ikakvih korekcija:

Kao neko ko je iz mnogih razloga odlučio ostati u ovom gradu, molim sve nadležne da u ovoj izbornoj godini, kada se rade mnoge kalkulacije, da prošetaju zajedno užom gradskom jezgrom i ne budu slijepi kod vlastitih očiju, kritički sagledaju na šta nam Zenica liči, ako imaju volje i kapaciteta.

Ovo je vrijeme povećanih posjeta i naše cijenjene dijaspore, i tačno me je sramota i zbog mene i zbog velikog broja ljudi koji dolaze posjetiti našu Zenicu.

U centru našeg Grada, koje je ogledalo svih nas, a najviše odabranih i izabranih, a i nametnutih nam političara, ponovo imamo posjete “šatoraša”, sa uživo neadekvatnim muzičkim programom (ili bolje rečeno uzurpacijom javnog prostora dernjavom uz urlikanje), i prljavom šetnicom, kojom bi se i najgora štala postidjela.

O prodaji svega i svačega u prostoru oko Gradske tržnice da ne pišem. To je čini se već uzaludno ispričana priča.

Mene samo zanima,da li ovi naši Vijećnici i ostala politička elita ikada prođu ovom našom nekada lijepom čaršijicom i postide li se oni ove naše neuređenosti i prljavštine? Ili su oni navikli i na gore pa im je ovo normalno?

Dragi uredniče i dragi čitaoci nemojte naivno pomisliti da ja nisam na hiljadu adresa pisala..pisala sam ja, zvala..nema od toga izgleda nikakvog hajra, jer se ništa nije promijenilo..

Jedino što mi preostaje, je da zamolim sve vas, da izvršite pritisak na sve nadležne, a naročito Službe gradske uprave u čijoj je nadležnosti održavanje čistoće naše Zenice, da u tom dijelu povećaju svoje aktivnosti. Sjećam se ja, a vjerujem i drugi,kako je nekadašnji narandžasti kamion sa cisternom u vlasništvu tadašnjeg Komrada svakodnevno prolazio Zenicom i čistio naše ulice.

Ne može se cvijeće saditi po mostovima (iako protiv toga nemam ništa protiv), a ne saprati glavnu šetnicu grada, u ljetnom periodu obavezno svakodnevno.

I poručite vlasniku lijepe Pekare Mlinar, da nije lijepo, a i opasno je, u onakvom stanju ostaviti baštu. Ne znam prolaze li nadležni inspektori tim putem ili i njima treba poslati fotografiju, jer nemaju običaj kao ovi izabrani, šetati Čaršijom, nego samo planinom. Možda se svi imenovani prave slijepi kod vlastitih očiju,ali znajte da ja neću u oktobru, a nadam se ni drugi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno