Politika

Parlament BiH opet kupuje službena vozila, ovoga puta četiri, za više od 400.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine pokrenula je postupak kupovine četiri službena vozila po procijenjenoj vrijednosti od oko 420.000 KM.

Kako je navedeno u objavi, postupak javne nabavke nije podijeljen na lotove, “iz tehničkih i ekonomskih razloga”.

Otvaranje ponuda je planirano za 30. oktobar, a isporuku vozila traže u roku od 60 dana.

Prema izvještaju Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština BiH je na kraju prošle godine imala na raspolaganju 16 službenih vozila. Ukupni izdaci za ova vozila iznosili su oko 177.500 KM, a najviše je dato za gorivo, te popravke i održavanje i auto-gume.

Revizija je utvrdila da se baš i ne poštuju interna pravila koja se odnose na popunjavanje putnih naloga, pa su evidentirali veće relacije u odnosu na stvarne kao i da se bez adekvatnog obrazloženja prelazilo više od 90 kilometara pod upisanom lokalnom vožnjom.

Parlamentarna skupština je, kako piše u revizorskom izvještaju, i prošle godine nabavila tri službena vozila po cijeni od skoro 300.000 KM.

– Realizirana je nabavka vozila čije specifikacije ne odgovaraju traženim karakteristikama u tenderskoj dokumentaciji – utvrdili su tada revizori.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno