Ostali sportovi

Počeo 28. Europski šahovski kup za žene na kojem nastupa i ŠK “Napredak” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica učestvuje na 28. Europskom šahovskom kupu za žene kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine. Europski kup se odigrava u Srbiji u Vrnjačkoj Banji-hotel Zepter u razdoblju od 19.10.-27.10.2024. godine u organizaciji Europske šahovske unije (ECU).

Na kupu za žene učestvuje 20 europskih klubova, dok je kup za muškarce okupio 84 europska kluba. Turnir je započet povlačenjem prvog poteza između ekipa Cercle de Monte Carlo i SK JAVES Modra na partiji između VM Aleksandre Goryachine (2533) i podpredsjednika ECU gospodina Gunnara Bjornssona. Na turniru učešće su uzeli najbolji igrači svijeta, te je centar šahovskih zbivanja na svijetu trenutno u Vrnjačkoj Banji u Srbiji.

Kao viceprvak Šahovski klub “Napredak” Zenica je stekao uvjete za odlazak na 28. Europski šahovski kup šampiona za žene, što predstavlja povijesni rezultat kako za naš „mali“ klub, tako i za cijelu našu državu i naš Grad. Ambicije kluba su osvajanje od 10.-15. mjesta, a predstavnice našega kluba su WGM Marija Manakova, WIM Ljilja Drljević, WIM Sandra Đukić, Milica Popadić, Milanka Tomić. Kapetan ekipe je predsjednik kluba Darko Popović.

Nažalost, Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom nije niti ovaj put pokazala interes za sport, koji se nalazi u teškom stanju i samo određene interesne grupe imaju podršku Grada, te sport opstaje samo zahvaljujući podršci klubovima sa kantonalnog nivoa. U nekoliko navrata smo pisali Gradonačelniku za prijem povodom odlaska na najprestižnije natjecanje u Europi, te za materijalnu podršku, ali bez pozitivne povratne informacije. Ako Grad nije u mogućnosti pomoći odlazak na neko Europsko natjecanje, kako možemo očekivati vrhunske sportske rezultate i pomoć na lokalnom nivou. Šahovski klub „Napredak“ Zenica je pravi ambasador sporta u Zenici i nadamo se da će se odnos prema klubu i sportu uopće u budućnosti promijeniti.

Uprava kluba želi puno sreće i sportskog uspjeha našim natjecateljkama na 28. Europskom šahovskom kupu šampiona.

UPRAVA ŠK“NAPREDAK” ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno