Zabava

Podrška mladim autorima: Gledajte filmove s Telemach Omladinskog Film Festivala u EON Video klubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 19. do 26. jula u Sarajevu će se održati još jedan Telemach Omladinski Film Festival (OFF), smotra mladih filmskih autora koja iz godine u godinu postaje sve posjećenija i značajnija.

Posjetitelje očekuje najkvalitetniji program do sada, uz niz zvučnih imena iz filmske i muzičke industrije regije i Evrope.

U iščekivanju novih, uzbudljivih ostvarenja, neke od filmova koji su obilježili prethodna izdanja ovog festivala možete pogledati u specijalnom OFF+ katalogu u okviru EON Video kluba. Ovi filmovi nisu samo prikaz vještina i kreativnosti mladih autora, već i refleksija tema i problema koji zanimaju mladu publiku. Sadržaji su kreirani „od mladih za mlade“, što dodatno doprinosi njihovoj autentičnosti i relevantnosti.

Dostupni su putem EON platforme bilo kada i bilo gdje, na svim uređajima. Možete ih gledati čak i kada ste offline. Putem modernog interfacea odaberite željeni sadržaj, preuzmite ga putem opcije Download dok ste online i uživajte u gledanju filma putem mobitela ili tableta čak i kada nemate pristup internetu.

Kompanija Telemach BH, kao generalni sponzor OFF festivala i nosilac priznanja Glas mladih, pokrenula je OFF+ katalog u EON Video klubu u cilju dodatne podrške ovom događaju, afirmacije novih talenata i razvoja filmske industrije uopće. Kroz OFF katalog djela mladih autora dostupna su velikoj bazi Telemachovih korisnika u Bosni i Hercegovini, doprinoseći raznovrsnosti ponude EON Video kluba kojeg čini više od 25.000 filmova, serija i dokumentaraca. Pet naslova iz OFF+ kataloga donosimo u nastavku, istražite i ostale sadržaje i doživite beskrajnu zabavu u EON Video klubu.

Komadić slobode (BiH)

Tokom haotičnog spremanja njihove kuće, jer dolaze gosti, mama Esme grdi kćerku Enu kako ne čisti pravilno. Ena je poslana u prodavnicu da kupi namirnice za goste. Na putu do prodavnice, Ena biva povučena u magični svijet dok traži izvor misterioznog zvuka.

Škola koja (ne)postoji

Učenici 3a razreda Prve privatne tehničke škole u Zagrebu dobivaju od Ministarstva znanosti i obrazovanja pismo u kojem piše da se protiv škole vodi stečajni postupak. U školu dolazi TV voditeljica i kamerman kako bi napravili istraživanje što se doista događa sa školom. Nakon TV priloga u školu dolazi inspekcija i učenike tjera van, jer škola više pravno ne postoji.

Brod u boci

Usred školske godine Noa se seli iz Splita u Zagreb kod svoje majke Marine. Svako jutro probudi se s istom noćnom morom koja se desila na proslavi Luninog 18. rođendana. U novom razredu upoznaje Niku, u koju se kasnije i zaljubio. Odmah na prvi dan u školi, na satu povijesti, dok profesor priča o Barbarossi, Noa dobiva flashbackove koji ga podsjećaju na proslavu Luninog rođendana. Nika uočava da s Noom nešto nije u redu, pa pokušava od Noe saznati što se dogodilo.

Šapa

Nakon što jedne noći u Beogradu privilegovani i arogantni student udari beskućnika u izlivu bijesa, njegova rana se inficira. Kako se infekcija pogoršava, on počinje preispitivati svoja načela i vjeru.

Adio

Film počinje scenom u kojoj se susrećemo s glavnim junacima Leom, Pavlom, Lanom i Kajom koji se dobro zabavljaju na koncertu. U jednom trenutku, Leu je pozlilo. Sljedeća scena vodi nas u bolnicu. U razgovoru psihijatra i Pavla saznali smo da je Leo u bolnici posljednjih mjesec i po dana i kako vrijeme prolazi osjeća se znatno bolje. Sve do jednog dana, kada je došao njegov izvještaj o biopsiji. Iz nalaza biopsije saznali smo da Leo boluje od raka gušterače. Odbija da uzima kemoterapiju jer kaže da mu nije ništa i da se osjeća dobro. Leova majka Sanja pozvala je Pavla i pitala ga da razgovara s Leom i nagovori ga na kemoterapiju. Pavle uspijeva da ga nagovori, pa poslije prve kemoterapije odluče da se počaste partijom košarke na terenu gdje su nekada igrali.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno