Politika

Pogledajte nepotpune rezultate u općinama u gradovima ZDK, promjene u Maglaju, Zavidovićima, Žepču….

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osim načelnika Olova Đemala Memagića (SDA), koji nije imao protiukandidata, prema sadašnjim, preliminarnim rezultatima koje objavljuju stranke i mediji, gradonačelnički mandat odbranio je i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić (SDA), zatim načelnik Tešnja Suad Huskić (SDA), Zdravko Marošević (HDS) u Varešu, Mirnes Tukić (SDA) u Doboj Jugu, Mirnes Bajtarević (SDA) u Kaknju, Vedad Jusić (SDA) u Brezi, dok je SDA dobila i gradonačelnicu Zavidovića, koje bi u naredne četiri godine trebala voditi Erna Merdić- Smailhodžić.

SDA je, po svemu, osvojila i načelničku poziciju u Maglaju, gdje je Maid Suljaković porazio aktuelnog SDP-ovog načelnika Mirsada Mahmutagića, kao i načelnika u Žepču, Suvada Hadžića, koji je iskoristio raskol u HDZ-u BiH te sa spriječio Matu Zovku da osvoji i sedmi mandat.

HDZ BiH je zadržao Usoru, gdje je pobijedio Zvonimir Anđelić, dok je u Varešu pobijedio Zdravko Marošević iz Hrvatskog demokratskog saveza (HDS), a koji je bio član HDZ-a. SDA je, tako, osvojila devet, od 12 čelnih pozicija u ZDK-u.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno