Info

Pojačane aktivnosti EUFOR-a u narednom periodu širom BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu od 9. do 11. septembra građani će tokom dana moći zapaziti pojačane aktivnosti EUFOR-a u urbanim područjima Čapljine, Livna, Orašja, Pazarića, Sarajeva, Tuzle i Zavidovića. U noćnim satima također će biti intenzivnije aktivnosti na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Ove aktivnosti dio su godišnje vježbe EUFOR-a ‘Brzi odgovor’ koja se širom Bosne i Hercegovine održava od 24. augusta do 16. septembra, saopšteno je iz EUFOR-a.

Svrha ove vježbe je da pokaže spremnost EUFOR-a i potvrdi njegovu kontinuiranu podršku održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini. U provođenju ove velike aktivnosti obuke EUFOR-u podršku pružaju Oružane snage Bosne i Hercegovine koje su ustupile lokacije za izvođenje obuke.

EUFOR poduzima sve kako bi na najmanju moguću mjeru sveo uticaj koji ova vježba ima na javnost. Lokalne vlasti i stanovništvo bit će na vrijeme obaviješteni o pokretima jedinica EUFOR-a u njihovoj blizini, kako putem naših Timova za vezu i osmatranje (LOT timova) tako i preko saopćenja za javnost.

EUFOR je snažan, sposoban i pouzdan partner Bosne i Hercegovine i ostaje posvećen podršci vlastima Bosne i Hercegovine u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Više informacija o vježbi “Brzi odgovor” dostupno je na stranici https://euforbih.org/index.php/euforqr2024.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno