Politika

POKRET podržava proteste: Na sceni svjesno uništavanje zeničkih vrtića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjesni da Skupština Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, odnosno gradonačelnik Fuad Kasumović od svoga dolaska na čelo našeg grada zanemaruje potrebe ove ustanove, njenih zaposlenika, samim tim i najmlađih Zeničana, “POKRET” je na prvo mjesto svoga programa „Zenica za 10“ stavio problem vrtića!

Budžet Grada Zenice za 2024. godinu iznosi 113 miliona KM i u njemu se od Kasumovićevog dolaska iz godine u godinu „šparaju“ sredstva upravo na vrtićima, njihovim zaposlenicima i korisnicima usluga zeničkoj djeci!

Smatramo nedopustivom marginalizaciju pedagoga i drugih uposlenih u zeničkim vrtićima od strane radonačelnika. Isplaćivati regrese, jednokratne pomoći, nagrade itd. uposlenicima u jednim, a to isto ne raditi u drugim preduzećima i ustanovama, predstavlja segregaciju. Osim vrtića, smatramo marginalizirane i radnike JU “Gradske apoteke”, Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje, kao i JP RTV “Zenica”. Svakako da zabrinjava i gradonačelnikovo ignorisanje dopisa i molbi koje su mu posljednjih godina dostavljali sindikat, radnici samostalno, a saznajemo da ni bivša, a ni sadašnja direktorica nisu rado viđene u Kasumovićevom kabinetu.

Ovakvo ponašanje gradonačelnika smatramo nedopustivim i sramotnim, te nam jedino ostaje da zaključimo kako njega ne interesuju ni ustanova, ni zaposlenici, a čini se ni djeca. Ili je u pitanju nešto već viđeno u našem gradu za vladavine Kasumovića.

Podsjećamo, često se gradonačelnik hvali kako novca u budžetu ima za sve, a svjedoci smo da Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica nema elementarne uslove za rad i da su ljetos roditelji i privredni subjekti skupljali novac za nabavku klima uređaja u vrtićima.

Ne želeći da nevolju uposlenih koristimo za predizbornu kampanju ipak moramo napomenuti da će se budući gradonačelnik Zenice Adnan Šabani i gradski vijećnici „POKRET-a“ zalagati da boravak djece u zeničkim vrtićima bude besplatan, a da sami objekti dožive rekonstrukciju, kao i da se u funkciju stave prije svih vrtići u Crkvicama i na Mokušnicama.

POKRET“ podržava za sutra najavljenu, opravdanu protestnu šetnju uposlenika i roditelja nezadovoljnih odnosom Gradske uprave kao osnivača i gradonačelnika Kasumovića kao Skupštine prema jednoj od najvažnijih obrazovnih ustanova u našem gradu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno