Košarka

Poraz kadeta BiH od Mađarske na EP u Skoplju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U16) doživjela je treći poraz u četvrtoj utakmici na Evropskom prvenstvu B divizije, u Skoplju (Sjeverna Makedonija), za košarkaše, grupa A.

Bh.reprezentativci, selektora Marina Bubala, poraženi su u Skoplju od reprezentacije Mađarske rezultatom 82:68  (19:19), (16:16), (23:13), (24:20);

Ipak, iznenađujući poraz naših Zmajića od Mađarske, kojoj je ovo prva pobjeda na prvenstvu. Nakon izjednačene igre i rezultata u prve dvije četvrtine, u trećoj četvrtini Mađari su održali pravu lekciju iz borbenosti i velike želje za pobjedom nad našim indisponiranim i pogubljenim košarkašima, stekli odlučujuću prednost od 10 poena, koju su očuvali i povečali u posljednjoj četvrtini za konačnih i potpuno zasluženih, 82:68. Naša reprezentacija je ovim porazom završila takmičenje u grupi na posljednjem, petom mjestu sa bilansom od 1-3, kao i reprezentacije Mađarske i Portugala.

Sastav reprezentacije BiH i strijelci:

Drago Božić 6, Halid Šipković 12,  Bakir Zaim Zuban 2, Edin Preldžić 7, Mićo Milovanović 6,  Marko Tomić 2, Imran Subašić 8, Sergej Vražalica, Dženis Hodović 5, Džanan Ramić, Arman Frljučkić 11, Zinadin Bešlagić 9; (Selektor Marin Bubalo, pomoćnici Admir Tutić i Petar Đurić);

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Halid Šipković sa 12 i Arman Frljučkić 11 poena i 14 skokova, dok su kod Mađara najefikasniji bili Zeteny Kurfis 23 i Mikloš Asztalos 20 poena.

Narednu utakmicu Zmajići igraju u četvrtak, 15.8. protiv reprezentacije Luksemburga za plasman od 17. do 22. mjesta.

E.Imamović

Foto sa FIBA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno