Rukomet

Poraz rukometaša Čelik Juniora u debitantskoj utakmici u Premijer ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prvom kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, sezona 2024/2025, u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ igrali su, debitant u ligi, RK Čelik Junior i favorizovana ekipa RK Konjuh iz Živinica.

Favorizovani gosti su ostvarili pobjedu od 28:37, poluvrijeme 12:18.

Najefikasniji u timu Čelik Juniora bili su Amel Đakmić sa osam i Kerim Torlaković šest golova, dok su u pobjedničkoj ekipi Konjuha prvi strijelci bili Aldin Sakić sa 13, te Bosić i Halilović po pet golova.

Ovu historijsku utakmicu u zeničkoj ljepotici posmatralo je oko 600 gledalaca, koji su davali veliku podršku novom zeničkom Premijerligašu.

-Domaći rukometaši Čelik Juniora ušli su oslabljeni, bez četvorice rukometaša, trojica nisu registovana (Božović, Lakićević, Feka), dok je Suljić povrijeđen. To se je svakako bio veliki hendikep za domaći stručni štab, koji su u vatru morali gurnuti mlade igrače, a između ostalog i 15-godišnjeg Muhameda Jaganjca, koji je velika nada zeničkoh i bh. rukometa -, objavio je Sportbc.

Zeničani su poveli 1:0, a strijelac historijskog prvog gola za Čelik-Junior u Premijer ligi bio je Kerim Torlaković. Nakon toga gosti su preuzeli vodstvo, cijelo prvo poluvrijeme imali prednost od tri do sedam golova. U dva navrata prednost gostiju iznosila je sedam golova (10:17) i (11:18), a na poluvremenu je 12:18 za goste iz Živinica.
U drugom poluvremenu pokušavali su domaći rukometaši da smanje razliku gostiju, koji su držali utakmicu pod kontrolom, te je gostujući trener koristio veliki broj igrača, za razliku od domaćeg koji nije imao širok roster za ovu utakmicu, crno-crveni su u 54.minuti stigli na 26:30, ali su gosti u posljednjih pet minuta ponovo ubacili u brzinu više i rutinski riješili utakmicu. Na kraju konačnih 28:37 (12:18) za ekipu Konjuha.

Konjuh je večeras zasluženo pobjedio i tim iz Živinica će sigurno biti kandidat za sami vrh tabele. To se večeras vidjelo u Zenici, gdje je ekipa iz Živinica pokazala svoju snagu već u prvom poluvremenu.

Zeničanima je u ovoj sezoni glavni cilj opstanak u debitantskoj sezoni, te će priliku za prve bodove u Premijer ligi tražiti u narednim utakmicama.

E.Imamović
Foto E.Imamović/Sport.bc



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno