Rukomet

Poraz rukometaša Čelika od RK Cepelin na startu prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 20.septembra 2024.godine od 16 sati, u Zenici je odigrana utakmica 1..kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2024/2025 između zeničkog prvoligaša, RK Čelik, i gostiju iz Cazina, RK Cepelin.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica pred oko 100 gledalaca.

Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa RK Cepelin.

REZULTAT: RK ČELIK – RK CEPELIN  31:42 (13:22);

Debitant u 1. Ligi Federacije Bosne i Hercegovine, RK Cepelin, osnovan je 2019.godine i sezonu 2024/2025, krenuo je s gostovanjem u Zenici protiv RK Čelik, i to je  početak njihove borbe u seniorskom rukometu.

U susretu između zeničkog ligaša, RK Čelik, koji nastavlja sa takmičenjem u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever, nakon što su prošle godine izbačeni iz Premijer lige BiH i novog prvoligaša, debitanta u ligi, bolji su bili gostujući rukometaši Cepelina koji su slavili sa 31:42.

RK Čelik: Edin Bešić, Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka, Adi Mešinović, Omer Suljić, Ekrem Kobilica, Ismar Đapo, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković, Tarik Škaljo, Omar Osmančević, Aldin Alić i Amar Hekić. Trener: Amar Kobilica.

Najbolji strijelci u ekipi RK Čelik na ovom susretu bili su Adi Mešinović sa 11 golova, Omer Suljić je postigao osam, dok je Mirsad Čelenka susret završio sa šest golova. Goste iz Cazina su predvodili Dženis Nadarević sa 13 i Davud Mujadžić sa 10 golova.

Inače, Rukometni klub Čelik u prethodnom periodu doživio je nekoliko crnih momenata u svojoj dugogodišnjoj historiji postojanja, kluba koji je osnovan 1950. godine .U novembru 2023. godine RK Čelik izbačen je iz Premijer lige BiH, jer nije odigrao utakmice iz 6. i 8. kola, te tri godine se od te sezone ne mogu vratiti u najviši rang.

Još jedna loša vijest, koja je zadesila ovaj klub, jeste da je u martu ove 2024. godine preminuo legendardni Pane Škrbić, čovjek koji je bio alfa i omega RK Čelik i koji ni u jednom momentu nije dozvolio gašenje ovog kluba.

Nakon određenog perioda konsolidacije klub je uspostavio novi Upravni odbor zajedno sa mladim momcima iz Zenice koji su spremni vratiti stari sjaj ovom klubu. Tako je za predsjednika Upravnog odbora izabran bivši trener ovog kluba, Ljubomir Miki Filipović.

Igrački kadar okupljen je oko igrača iz Zenice koji su spremni pomoći radu RK Čelik ali i svom individualnom razvoju uz trenera Amara Kobilicu.

RK Čelik jedan je od najstarijih sportskih kolektiva u Zenici i zaista se svi Zeničani nadaju da će mladi momci u RK Čelik uspjeti vratiti ovaj klub na mjesto koje mu i pripada!

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno