Politika

Potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i Udruženja “Reaktiviraj” u okviru projekta „Aktivne zajednice ZDK”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Fuad Kasumović potpisao Memorandum o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i Udruženja “Reaktiviraj” u okviru projekta „Aktivne zajednice Zeničko-dobojskog kantona”

Danas je u sali Kabineta Gradonačelnika upriličeno potpisivanje Memoranduma o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i Udruženja “Reaktiviraj” u okviru projekta „Aktivne zajednice Zeničko-dobojskog kantona“. Ovaj Memorandum reguliše odnose strana u programu koji je pokrenut u partnerstvu sa Mrežom za izgradnju mira, uz podršku USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/A).

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, i Ajša Alić, predsjednica Omladinskog udruženja „Reaktiviraj“, kao ključni potpisnici Memoranduma. Oni su istakli važnost ovog dokumenta za dalji razvoj zajednice i podršku lokalnim inicijativama koje će biti finansijski podržane kroz naredni period.

“Ovaj Memorandum predstavlja čvrstu osnovu za saradnju između Grada Zenica i udruženja ‘Reaktiviraj’, te će omogućiti realizaciju konkretnih projekata i inicijativa naših građana. Čestitam Udruženju ‘Reaktiviraj’, Lokalnoj zeničkoj fondaciji i njihovim saradnicima na ovom značajnom projektu. Gradska uprava je i do sada pružala aktivnu podršku, posebno u kontekstu omogućavanja korištenja kapaciteta Centra za mlade, i nastavićemo jačati našu saradnju u tom pravcu, “ istakao je gradonačelnik Kasumović.

Potpisivanju su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić, predstavnica Lokalne zeničke fondacije Amra Smriko, te Aldin Alić u ime udruženja “Reaktiviraj”.

Projekt „Aktivne zajednice Zeničko-dobojskog kantona“ ima za cilj jačanje lokalne zajednice kroz podršku aktivnim građanima i inicijativama koje promovišu društvenu inkluziju i održivi razvoj. Udruženje “Reaktiviraj” će u okviru ovog projekta podržati implementaciju niza aktivnosti usmjerenih na mlade i zajednicu u cjelini, što je istaknuto kao ključni dio njihove misije.

Amra Smriko, predsjednica Lokalne zeničke fondacije, izrazila je zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma, ističući da će ova saradnja omogućiti da zajedno sa Gradom Zenica realizuju projekte koji će direktno odgovoriti na potrebe sugrađana, posebno mladih i ranjivih grupa. Ukupan fond programa je više od 117.000 KM, dok će se dodjela sredstava na početku vršiti za organizacije u Zenici, Žepču i Kaknju.

Potpisnici Memoranduma su se obavezali na transparentan rad i efikasno korištenje sredstava kako bi postigli zajedničke ciljeve u unapređenju lokalne zajednice. Više detalja o projektu i aktivnostima koje će biti podržane možete pronaći na zvaničnim internet stranicama Grada Zenica i Udruženja “Reaktiviraj”.

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno