Zenica

Potpisan memorandum o saradnji Univerziteta u Zenici i Univerziteta “Fenerbahče” u Istanbulu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Univerziteta u Zenici, koju su činili rektor prof. dr. Jusuf Duraković, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Harun Hodžić i voditeljica Katedre za turski jezik i književnost prof. dr. Edina Solak, posjetila je Univerzitet „Fenerbahče“ u Istanbulu.

U petak, 28. 6. 2024. godine rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković i rektorica Univerziteta „Fenerbahče“ u Istanbulu prof. dr. Fatma Kandža potpisali su memorandum o saradnji u okviru kojega će se realizirati zajednički projekti, razmjena studenata i nastavnog osoblja i svi drugi vidovi saradnje u oblasti nastave i naučnoistraživačkog rada. Univerzitet „Fenerbahče“ predstavlja respektabilnu visokoškolsku ustanovu koja u svom sastavu ima osam organizacionih jedinica, a svojom izvrsnošću posebno se ističu Fakultet zdravstvenih studija i Univerzitetska bolnica „Medicana“.

Budući da će Univerzitetska bolnica „Medicana“ uskoro otvoriti svoju poslovnicu u Bosni i Hercegovini, i predstavnici medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine prisustvovali su današnjem potpisivanju memoranduma o saradnji. Rektor Duraković iskazao je zahvalnost na srdačnom gostoprimstvu te otvorenosti i spremnosti predstavnika Univerziteta „Fenerbahče“ i Univerzitetske bolnice „Medicana“ za sve vidove saradnje s Univerzitetom u Zenici. Posebno je naglasio činjenicu da je potpisivanje memoranduma o saradnji jako važno za Medicinski fakultet, prvenstveno zato što će se nastavno osoblje i studenti moći profesionalno usavršavati u jednoj respektabilnoj zdravstvenoj ustanovi kao što je Univerzitetska bolnica „Medicana“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno