Zenica

Pravni fakultet UNZE: Jačanje pravosudnog sistema kroz praktično osposobljavanje studenata prava/pripravnika u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici održana je svečana ceremonija povodom zatvaranja projekta “Jačanje pravosudnog sistema kroz praktično osposobljavanje studenata prava/pripravnika u BiH” kojeg naš fakultet realizira u saradnji sa Nacionalnim centrom za državne sudove -Ured u BiH, pravosudnim institucijama u Zenici i advokatskim kancelarijama.

Svečanost je otvorila i moderirala koordinatorica projekta ispred Pravnog fakulteta, viša asistentica Lejla Zilić-Čurić. Ispred domaćina svečanosti prisutnima se obratila dekanesa Pravnog fakulteta prof. dr. Larisa Velić a ispred projektnog partnera auditorijumu se obratila zamjenica direktora NCSC, Lejla Hasanović. S obzirom da je stručna praksa realizirana iz predmeta Krivično procesno pravo i Građansko procesno pravo, prisutnima se obratila predmetna nastavnica na kolegiju Građansko procesno pravo doc. dr. Dženana Radončić naglasivši važnost stručne prakse u sistemu pravničkog obrazovanja.

U okviru svečanosti prisutnima su se obratili mentori/ice – sudije i sutkinje Općinskog i Kantonalnog suda u Zenici, stručni saradnici u Tužilaštvu ZDK i advokat Harun Lozo te podijelili svoja iskustva i zapažanja tokom mentorisanja studenata. Svoja iskustva sa prakse podijelili su i studenti, te se zahvalili mentorima na izdvojenom vremenu i vrlo korisnim vještinama koje su stekli tokom prakse.

Praktično osposobljavanje studenata višestruko nadograđuje misiju pravnog obrazovanja, stoga nam je izuzetno drago da je do sada preko 50 studenata našeg fakulteta obavilo stručnu praksu iz Krivičnog procesnog prava i Građanskog procesnog prava u pravosudnim institucijama i advokatskim kancelarijama.

Iskreno se zahvaljujemo mentorima/icama na izdvojenom vremenu i entuzijazmu da zajedno sa nama učestvuju u obrazovanju budućih pravnika.

Pravni fakultet UNZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno