Politika

VIDEO: Zeničko predizborno blato – Kasumović političke neistomišljenike nazvao “bradonjama koje priželjkuju Islamsku državu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice i kandidat stranke Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad (BHI KF) je na predizbornom skupu prozvao kandidate Stranke demokratske akcije (SDA BIH) koji su noć ranije imali skup u tom naselju da “bradonje priželjkuju Islamsku državu”.

Noć uoči Kasumovićevog “istupa”, između ostalih kandidata govorio je kandidat SDA Zenica Halil Garanović na kojeg se referirao Kasumović, samo i isključivo na osnovu njegovog fizičkog izgleda i vjerskih ubijeđenja.

– Ne smijete se vratiti u radikalizam. Neće biti države Bosne i Hercegovine. Poslušajte me – bosanski muslimani su uvijek bili vjernici, poštovali svoje, a i tuđe. oni politiku koju, taj bradonja što je sinoć ovdje bio, on priča šta je država, ja vodio državu! – rekao je Kasumović na skupu i dodao

Ali on misli o islamskoj državi! Nema od tog ništa. Ja znam da bi mnogi u srcu to voljeli. Moramo shvatiti gdje živimo, kakva je nam je država i to. Nema od radikalizma ništa. Nismo nikad bili radikalni niti smijemo biti. Radikalnost ništa ne vodi osim sukoba i nestanka nas. Sa svojim komšijama normalno živit, nas Bošnjaka je u Zenici 84 posto, moramo naš nam, ponos čuvat, rekao je Kasumović na skupu.

Podsjećamo, Kasumović je početkom kampanje jedno cijelo selo u Nemilskom slivu osumnjičio za teroriram, nakon što je britanska humanitarna organizacija organizovala podjelu humanitarne pomoći za 100 ugroženih porodica.

Kasumović je prvo za “predizborno kupovanje glasova” optužio SDA Zenica, a nakon što su se javili volonteri i zvaničnici ove organizacije, lopticu je prebacio na “međunarodni terorizam” tvrdeći da se ppodjela brašna i ulja obavljena tokom nedjeljnog prijepodneva (što je dokumentovao čak i videom) ustvari obavila tokom noći, a da je “možda dijeljeno i oružje i vojna oprema”.

Nije se tu zaustavio, nego je o tome obavijestio britansku ambasadu, MVP BIH pa i SIPA-u, koja je uvažavajući funkciju prijavitelja djelovala odmah i – utvrdila da Kasumović laže, proglasivši prijavu – lažnom. Za sada nema informacija da li je iko pokrenuo proces krivičnog djela lažnog prijavljivanja, što bi po službenoj dužnosti trebali uraditi u MUP-u ZDK ili SIPA-i.

No, ostao je biljeg “mogućih terorista” u dijelu medija koji su prenijeli Kasumovićeve laži, ali ne i demannt humanitaraca i državne Agencije za sigurnost i zaštitu (SIPA).

Novim prizivcanjem “terorizma” Kasumović je jasno dao do znanja da su svi koji ne misle priželjkuju “Islamsku državu”. Daleko od njega nisu ni neki njegovi saradnici, koji su tokom kampanje izrekli niz uvreda na izgled, ali i stavove neistomišljenika i onih koji su se “usudili” da kažu šta misle, poput alima Mustafe Spahića Mujkija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno