Nogomet

Predpioniri Krivaje prvaci ZDK, dječaci Fortune nisu uspjeli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče, 09.6.2024.godine, u Zavidovićima je odigrana druga finalna-revanš utakmica završnice Predpionirskog takmičenja Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NS ZDK). Igrali su predpionirske selekcije NK Krivaja iz Zavidovića i njihovi vršnjaci iz zeničke NK Fortune.

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Zavidovićima pred oko 80 gledalaca.

Nakon neriješenog rezultata 1:1 u Zenici prije sedam dana u prvoj finalnoj utakmici, odluka o predpionirskom prvaku NS ZDK pala je protekle nedjelje u Zavidovićima. Slavili su domaći dječaci Krivaje minimalnim rezultatom.

REZULTAT: NK KRIVAJA – NK FORTUNA 1:0 (1:0);

Strijelac jedinog i odlučujućeg gola za dječake Krivaje bio je Ajdin Buljubašić u 5′ utakmice.

Ovom pobjedom na nivou ZDK predpioniri Krivaje su obezbjedili plasman na završnicu državnog prvenstva. Ovo je prvi poraz predpionira Fortuna u posljednje dvije godine, nakon 40 utakmica, sa 34 pobjede, pet remija i jedan poraz.

Tako predpioniri Fortune nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji uspjeh, kada su u dvije finalne utakmice bili bolji od NK Don Bosko i postali prvaci ZDK za sezonu 2022/2023.

Inaće, ovogodišnji finalisti su bili prvaci u svojim grupa Kvalitetne lige predpionira, Fortuna, glavnog trenera Benjamina Kadrića, u A grupi i pomoćnicima, Tarik Huzbašić i Alvin Bujak, i direktorom kluba, Armin Beganović, bez ijednog poraza i sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Mladosti.

Predpioniri Fortune su najefikasnija ekipa prvenstva sa postignutih 84 gola i uz primljenih 11 pogodaka!

Najbolja odbrana lige sa primljenih 11 pogodaka! Najbolji strijelac lige i ekipe je njihov Ajnur Bureković sa 28 pogodaka!

Ekipa Krivaja je bila prvak u B grupi. Usput da kažemo da su i pioniri NK Krivaja  prvaci ZDK, jer su u finalu bili bolji od visočke Bosne.

Roster predpionirske selekcije NK Fortuna u finalu: Kerim Kobić, Faris Ismić, Amir Talić, Ajdin Bandić (cap), Afan Čizmić, Hanan Karalić, Ajnur Bureković, Aleksandar Milošević, Imad Šehić, Semir Arnaut, Amin Ramić. (Glavni trener Benjamin Kadrić, predstavnik kluba Armin Beganović).

Rezerve: Ajdin Delibašić, Kenan Skender, Eldar Hinović, Emran Selimović, Ahmed Kustura, Ilhan Ramić, Muamer Hamzić, Vedad Huseinspahić.

Povodom završetka finalnih utakmica, na oficijelnoj facebook stranici NK Fortuna su objavili:

– Jedna zahtjevna utakmica za obje ekipe po teškom vremenu za igru gdje su dječaci Krivaje u prvom poluvremenu postigli pogodak, te su tu prednost zadržali do kraja, čestitamo im na pobjedi i želimo im mnogo sreće u završnici u Sarajevu! Kapa do poda našim malim majstorima na fantastično odigranoj kompletnoj sezoni i završnici kao i treneru Benjaminu na kompletnom uspjehu.

Sigurno ovaj uspjeh ne bi bio bez ogromne podrške naših roditelja, navijača, simpatizera i prijatelja kluba, koji su kroz cijelu sezonu nosili naše dječake gdje su i danas u ogromnom broju stigli u Zavidoviće.

Hvala vam od srca. Spuštamo zavjesu na ovu zaista uspješnu sezonu hvala vam svima na ogromnoj podršci! #samoFortuna -, stoji u objavi NK Fortune.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno