Politika

Predstavljanje Plana Rada Stranke za BiH: Naša Vizija za Bolju Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pokrenuli smo našu kampanju za lokalne izbore u Zenici s jasnim ciljem: učiniti naš grad boljim mjestom za život za sve nas. Ako želite Zenicu koja je sigurnija, zdravija i sa više prilika za sve, mi smo pravi izbor. Naš plan je jednostavan, ali moćan, i direktno odgovara na potrebe svakog građanina.

Zamislite Zenicu gdje su saobraćajne gužve stvar prošlosti. Završetkom Glavne Gradske Magistrale (GGM), smanjićemo čekanje u saobraćaju i bolje povezati grad s ostatkom regije. To znači da će biti više investicija i novih radnih mjesta, što je ključno za razvoj našeg grada. Ovo nije samo obećanje, već plan koji smo posvećeni ostvariti.

Vjerujemo da svaki građanin Zenice zaslužuje pristup vrhunskoj zdravstvenoj zaštiti bez potrebe da putuje u druge gradove. Zato se zalažemo za osnivanje modernog Kliničkog centra u Zenici, koji će značajno unaprijediti postojeće zdravstvene usluge. Naš cilj je da vi i vaša porodica imate pristup najboljoj njezi, blizu svog doma.

Kada je u pitanju vodosnabdijevanje, znamo koliko je važno da svako domaćinstvo i firma imaju siguran i stabilan izvor vode. Kroz projekat Plava Voda, namjeravamo osigurati kvalitetnu vodu za sve, jer je to osnovno pravo svakog građanina. Naša posvećenost ovoj inicijativi pokazuje koliko ozbiljno shvatamo odgovornost prema zajednici.

Grijanje je nešto o čemu ne želite brinuti svake zime. Planiramo optimizirati rad Toplane Zenica kako bi grijanje bilo pouzdano i pristupačno, bez dodatnih troškova za građane. Time ćemo ne samo poboljšati kvalitet zraka, već i smanjiti račune, što je dobra vijest za svaki budžet.

Za one koji brinu o zaštiti okoliša, nudimo rješenja koja uključuju pošumljavanje, zaštitu zelenih površina i promociju obnovljivih izvora energije. Naš cilj je stvoriti zdravije okruženje za sve nas, sa čistijim zrakom i manje zagađenja. Vjerujemo da Zenica može biti primjer održivog razvoja u regiji.

Ekonomija je u srcu našeg plana. Zalažemo se za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja koje podržava male i srednje poduzetnike, privlači investitore i otvara nova radna mjesta. To znači više prilika za zapošljavanje, posebno za mlade i stručnjake, i grad u kojem svako ima šansu za uspjeh.

Posvećeni smo i podršci najugroženijima. Naš plan uključuje povećanje socijalne pomoći, besplatne udžbenike i školski pribor za djecu iz socijalno ugroženih porodica, te poboljšanje zdravstvenih usluga za starije osobe i osobe s invaliditetom. Na taj način želimo osigurati da niko ne bude zapostavljen.

Sigurnost je također naš veliki prioritet. Borićemo se protiv vršnjačkog nasilja kroz edukaciju i bolju zaštitu djece u školama. Planiramo unaprijediti sigurnost u gradu postavljanjem kamera i boljom rasvjetom na ključnim mjestima, kako bi svaki građanin Zenice mogao osjećati sigurnost na ulicama.

Nudimo konkretne promjene koje su potrebne Zenici. Naš plan je realan, održiv i usmjeren na stvarne potrebe građana. Ako želite grad koji se brine o vama, vašoj porodici i vašim potrebama, mi smo vaš izbor na ovim izborima. Zajedno možemo izgraditi sigurniju, zdraviju i uspješniju Zenicu, grad na koji ćemo svi biti ponosni.

Vaš glas za nas je glas za budućnost koju zaslužujemo. Pridružite nam se na ovom putu i zajedno stvorimo bolju Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno