Nogomet

Premijer liga: 12 umjesto 16 klubova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu donijela odluku o promjeni broja klubova u Premijer ligi BiH, odnosno o smanjenju broja premijerligaša.  Delegati Skupštine prihvatili su Prijedlog skraćenja BH Telecom Premijer lige BiH koja će od sezone 2016./17. brojati 12 klubova. Za odluku je glasalo 56 delegata dok su dva bila suzdržana.

Odluka će se provesti tako što će na kraju naredne sezonu ligu napustiti šest klubova, dok će je popuniti prvaci entitetskih takmičenja.

U obrazloženju odluke konstatovano je da će se smanjenjem lige povećati kvalitet takmičenja, interesovanje navijača, medija i sponzora te pojačati finansijska stabilnost klubova.

U prvom dijelu sjednice jednoglasno su osvojeni Izvještaj o radu, Finansijski izvještaj i Revizorski izvještaj NSBiH za 2014., te Plan rada i Finansijski plan NSBiH za 2015. godinu.

Sjednici Skupštine pored delegata, između ostalih, prisustvovali su predstavnici UEFA-e Seneš Eržik i Muhamed Taa, te članovi Odbora za savjetovanje i posredovanje Ivan Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz te selektor Mehmed Baždarević.

U uvodnom izlaganju predsjednik NSBiH Elvedin Begić kazao je da “sve što je dobronamjerno i u cilju dobrobiti i razvoja nogometa u savazu prihvataju, ali da će se snažno oduprijeti svim lažima, spletkama, intigama lansiranim od pojedinaca i interesnih grupa”.

Izvještaj o radu NSBiH podnio je generalni sekretar Jasmin Baković koji je, između ostalog, naglasio da je 2014. bila uspješna godina u svakom segmentu rada Saveza. Kao najvažniji segmenti izdvojeni su učešće “A” reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Projekt poboljšanja infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer lige, Projekt izgradnje mini terena u školama ili ustanovama za djecu s posebnim potrebama, te projekti koji Savez definišu i kao društveno-odgovornu instituciju.

Prošla godina ocijenjena je kao finanskijski najuspješnija u historiji NSBiH.

Predsjednici entitetskih savezu Mile Kovačević i Mato Jozić su istakli da je u radu Saveza očigledan napredak i da je saradnja sa entitetskim savezima izvanredna, te da “imamo šansu da pokažemo kako na ovim prostorima možemo da zajednički funkcionišemo i da budemo mjera drugima”.

Nakon diskusija o Izvještaju o radu NSBiH i Finansijskom izvještaju za 2014. godinu, delegati Skupštine su ocijenili rad i način na koji su pripremljeni izvještaji transparentnim i uspješnim i jednoglasno ih usvojili.

Generalni sekretar Jasmin Bakoviće predstavio je Program rada Saveza u 2015. godini, dok



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno