Ljudi

Prenos znanja iz dijaspore u BiH: Almin Ramić održao predavanje u oblasti sigurnosti saobraćaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu od 30. septembra do 8. oktobra 2024.godine realizuje se prenos znanja stručnjaka iz oblasti sigurnosti saobraćaja Almina Ramića u JP Autoceste FBiH u okviru programa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH Prenos znanja stručnjaka iz iseljeništva u javne institucije i ustanove u Bosni i Hercegovini.

Almin Ramić je uposlen na poziciji menadžera za sigurnost u  saobraćaju, okružni je saobraćajni inženjer za  područja južnog Metro okruga pri Ministarstvu saobraćaja države Minnesota u SAD, sa dugogodišnjim iskustvom u  projektovanju infrastrukture, izgradnji saobraćajnica,  mostova,  dizajnu raskrsnica, vođenju građevinskih radova, izradi i pregledu preliminarnih i finalnih planova, identifikaciji alternativnih pristupa za rješenja složenih saobraćajnih problema i poznavanjem različitih vrsta inženjerskih i drugih softvera.

Oblast u kojoj se prenosi znanje je upravljanje sigurnošću saobraćaja, organizacija i obilježavanje radova na cesti, nadzor i upravljanje saobraćajem, kao i održavanje i zaštita autocesta, naplate cestarine, projektovanja cesta i objekata niskogradnje.

Angažman Almina Ramića na prenosu znanja u JP Autoceste FBiH uključuje prenos iskustava organizacije iz koje dolazi i razmjena iskustava i najboljih praksi, posebno onih  koje se mogu primijeniti u BiH, terenski obilazak autoceste, obilazak i upoznavanje sa kontrolim centrima na autocesti, upoznavanje sa radom i operativnim planovima rada kontrolnih centara i postupanja u incidentnim situacijama, upoznavanje sa načinom analiziranja sigurnosti saobraćaja, te obilazak i upoznavanje sa stručnjacima iz drugih upravitelja u oblasti saobraćaja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno