Nogomet

PRESS NK ČELIK: Respektujemo protivnika ali idemo na pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na stadionu Bilino polje je održana press konferencija pred sutrašnju (srijeda, 15. oktobar) utakmicu 8. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj Čelik dočekuje ekipu Tomislava. U prošloj sezoni su obje utakmice završile remijem, rezultat na Bilinom polju bio je 2:2 (gosti su imali vodstvo od 0:2 nakon prvog poluvremena) dok je u utakmica u Tomislavgradu završila rezultatom 1:1. Danas su se predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Čelika Dženan Zaimović i prvotimac Marin Popović.

– Kao prvo, hvala navijačima što su bili s nama na gostovanju u Tuzli. Oni nam puno znače, pogotovo mladim igračima u našoj ekipi. Utakmica u Tuzli je bila dosta zahtjevna ali bitna za Čelik, više zbog povratka samopouzdanja igračima nego osvojenog boda. Domaćini su nam stvarali probleme u prvom poluvremenu. Žao mi je što nemamo više hrabrosti prema naprijed, ne možemo postići gol ako ne šutiramo. Pozitivno me je iznenadilo to što određen broj mladih igrača, uz ponizan rad na treningu, mogu puno dati Klubu ali i sebi da još više napreduju -kazao je Zaimović te dodao da na Bilino stiže neugodan Tomislav.

– Imaju par dobrih stranaca, znamo njihov način igre. Nakon današnjeg treninga mislim da ćemo naći rješenje za pobjedu sutra. Za mene su ovo najbolji igrači u ligi, pokušavamo da kroz razgovore i zadatke na treninzima da nivo postignemo još više. Ekipu Čelika sam dočekao u nekom disbalansu jer ima par igrača koji su zakasnili s pripremama. Probat ćemo izvući najbolje, igrači su ti koji rade sastav, oni će pokazati ko je za borbu i ko ima pobjednički mentalitet -zaključio je Zaimović.

Popović se također zahvalio navijačima na podršci u dosadašnjem dijelu sezone.

– Sutrašnja utakmica je domaća i idemo na pobjedu, kao i u svakoj do sad. Nadam se da ćemo slaviti zajedno s našim navijačima. Pauza je dobro došla za dodatnu pripremu, nema odustajanja. Svaki protivnik je podjednako težak, male su nijanse između ekipa -izjavio je Popović.

Utakmica na Bilinom polju sutra počinje od 18 sati a glavni sudija je Denis Limov (Gabela), njegovi pomoćnici su Enisom Đulovićem (Tuzla) i Josipom Begićem (Posušje). Delegat je Eldin Hodžić (Tuzla) a posmatrač suđenja Danijel Bojo (Kiseljak). Ulaznice su već u prodaji po cijenama: zapad 7 KM, istok 6 KM i jug 5 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno