Nogomet

Press u NK Čelik pred utakmicu sa FK Radnički: Sa tri boda ostati u vrhu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota, 21. septembar 2024.godine, NK Čelik – FK Radnički u 16 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 6. kola u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, sezona 2024/2025, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Radnički iz Lukavca.

Nakon pet odigranih utakmica Čelik se nalazi na 2.mjestu tabele sa skorom od tri pobjede i po jednog remija i poraza. Radnički je posljednji na tabeli bez osvojenih bodova.

Prisutnim novinarima obratili su se šef stručnog štaba NK Čelik, Dario Damjanović i prvotimac Amar Jusić.

Moderator na današnjem pressu bio je Haris Milak, generalni sekretar u klubu.

Uvodničar Milak je predstavio domaćine današnjeg pressa, najavio subotnju utakmica, pozvao navijače da ih dođu podržati, jer, kako reče, u slučaju sutrašnje pobjede, Čelik bi, po prvi put u ovoj ligi postao lider u prvenstvu, naravno, ako se poklope neki rezultati.

Pojasnio je i status Mahira Mehića, koji nije bio zadovoljna uslovima ugovora, pa je otišao u Vitez.

Na kraju pressa najavio je i Kup utakmicu sa Travnikom, ove srijede na Bilinom polju od 18 sati.

Šef struke, Dario Damjanović, upitan o statusu Varde i Mašića, te o sutrašnjoj utakmici i rivalima u borbi za vrh odgovara:

-Vardo nam se vraća nakon odrađenih kartona, Mašić je i dalje upitan zbog viroze koje traje već duže. Sa  Radničkim smo igrali u generalci i savladali smo ih, to nije neko mjerilo, primili smo tri eurogola u ligi, stvarno nevjerovatno. Stupčanica je jako dominantna, TOŠK je izvrstan, ima ekipa koji imaju dobar kvalitet ispred nas. Ja se ne zamaram toliko bodovima, gledamo samo sebe. U subotu se nadamo novoj pobjedi i nastavku dobrih igara -, ističe Damjanović.

U osvrtu na neriješen rezultat u prošloj utakmici, kada su imali igrača više gotovo 75 minuta kaže:

-Igrali smo 1:1 sa igračem više, ekipa nam je izuzetno mlada. Skoro pa dječiji vrtić, ali ponosan sam na njih jer maksimalno rade svoj posao i nemam im šta zamjeriti. Naši mladi igrači moraju savladati strah od gostovanja. To je posao koji moraju da shvate jako ozbiljno jer su u velikom klubu -, zaključuje Damjanović.

Prvotimac, Amar Jusić, koji je izabran za igrača utakmice u Čeliku na prošloj utakmici, ističe da svaku utakmicu idu na pobjedu, a pogotovo na Bilinom polju. Kaže da će pokušati davati sve od sebe na svakoj utakmici i nada se da će to trajati cijele sezone i da osvoje što više bodova.

Utakmica NK Čelik – FK Radnički igra se ove subote u 16 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Ulaznice za utakmicu možete kupiti u: Caffe Bonobo,  Caffe Avanti, Caffe Šibica i „Orijent“. Cijene ulaznica: Zapad 7 KM, istok 6 KM, jug 5 KM.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Radnički:

Glavni sudija Armin Šarić (Stolac), pomoćnici: A1 Mihret Zlatić (Brčko), A2 Ante Salapić (Livno), 4.sudija Ante Padro (Livno), delegat Mensud Drljević (Goražde), posmatrač suđenja Boro Matan (Livno).

Tekst i foto

E.Imamović/NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno