Nogomet

Press u NK Čelik pred utakmicu sa NK Bratstvo iz Gračanice – Uz maksimalno zalaganje bodovi bi trebali ostati u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedjelja, 20.10. 2024.godine, NK Čelik – NK Bratstvo u 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 10. kola u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, sezona 2024/2025, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Bratstvo iz Gračanice.

Nakon devet odigranih utakmica Čelik se nalazi na 5.mjestu tabele sa skorom od četiri pobjede, dva remija i tri poraza, 14 bodova. Bratstvo se nalazi na osmom mjestu sa četiri pobjede i četiri poraza, utakmicu manje, 12 bodova.

Sa novim šefom struke, Dženanom Zaimovićem, Čelik je osvojio četiri boda u dva odigrana susreta. Nakon remija u Tuzli protiv Tuzla Citya, crno-crveni su u proteklu srijedu, u odgođenom 8.kolu, na Bilinom polju pobijedili Tomislav rezultatom 2:0, te se vratili u borbu za sami vrh tabele.

Prisutnim novinarima obratili su se, odnedavno novi, šef stručnog štaba NK Čelik, Dženan Zaimović i prvotimac Amer Hodžić. Moderator na današnjem pressu bio je Haris Milak, generalni sekretar u klubu.

Uvodničar Milak je predstavio domaćine današnjeg pressa, najavio nedjeljnu utakmica, pozvao navijače da ih dođu podržati i da budu 12.igrač Čelika, te da se nastavi, uz njihovu podršku, niz dobrih rezultata.

Šef struke, Dženan Zaimović, je zadovoljan sa pobjedom protiv Tomislava, a nada se da će njegova ekipa biti na nivou i u nedjeljnoj utakmici protiv Bratstva.

-Sutrašnja utakmica protiv Bratstva, nema tu velikih tajni s tim što je Bratstvo iskusnija ekipa od Tomislava i da igraju puno okomitije. Imali smo dva dana da odmorimo neke igrače i pripremimo za naredni meč, znamo kvalitete gostiju, vidjet ćemo kako će to sutra biti na terenu. Ovo je treća utakmica u sedam dana, ja sam tu 10-tak dana, sama promjena trenera ne mora biti rješenje, sreća bio je pozitivni šok, ekipa se digla i to su pokazali. Sutra ćemo vidjeti jesmo li sposobni i fizički držati na visokom nivou. Tu je par igrača koji su se kasnije priključili pripremama i to se vidi na terenu, tako da je ekipa u disbalansu, tražimo neke varijante s drugim igračima, da imamo kompletniju sliku. Nećemo iznositi šta smo za sutra pripremili, ostavit ćemo to za svlačionicu, vidjet ćemo poslije današnjeg treninga na koga ću sutra računati. Nastojimo izvući najbolje iz ovih igrača do kraja polusezone. Bratstvo je zadržalo kostur ekipe, ja ne obećavam ništa, ima svaka ekipa dobre i loše strane, nadamo se da ćemo iskoristiti njihove loše strane -, prenio je izjavu portal Sportbc

Mladi Amer Hodžić u prošlom kolu je konačno dobio šansu od prve minute, te je istu opravdao sjajnom partijom i na kraju asistencijom za drugi gol Anesa Mašića. Izabran je i za igrača utakmice protiv Tomislava u anketi od strane navijača.

-Očekujemo tešku i čvrstu utakmicu protiv nezgodne ekipe, a ono što možemo obećati jeste maksimum i nadam se da će tri boda ostati u Zenici. Ja igram tamo gdje šef odluči gdje god da me stavi ja ću dati svoj maksimum, tu sam za ekipu. Drago mi je što je Mašić dao gol i što sam bio asistent, pozivam navijače da nas sutra podrže u što većem broju -, izjavio je na današnjem pressu Hodžić.

Utakmica NK Čelik – NK Bratstvo igra se ove nedjelje u 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, uz direktan televizijski prijenos na MY TV.

Ulaznice za utakmicu već možete kupiti u: Caffe Bonobo (bivši 072), Caffe Bonaparti,  a kasnije i na dosadašnjim poznatim mjestima. Cijene ulaznica: Zapad 7 KM, istok 6 KM, jug 5 KM.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Bratstvo:

Glavni sudija Ante Padro (Livno), pomoćnici A1 Marko Grebenar (Livno), A2 Amrudin Zaimović (Novi Travnik). 4.sudija Kristijan Sučić (Travnik), delegat Josip Čolić (Kupres), posmatrač suđenja Marko Petrić (Prud);

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno