Rukomet

Prije devet godina umro Zaim Kobilica, najbolji rukometaš Čelika i Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U noći sa 17. na 18. juli prije devet godina, u bolnici nadomak Pise u Italiji, na bolji svijet preselio je najbolji rukometaš našeg Čelika i najbolji rukometaš iz Zenice, jedan od najboljih rukometaša reprezentacije Italije i Bosne i Hercegovine, Zaim Kobilica.

Dva puta je bio prvak Italije sa ekipom Pratto, a dva puta je podigao trofej pobjednika Kupa Italije. Rahmetli Zaim je čak pet puta bio najbolji strijelac u to vrijeme jako kvalitetne lige Italije u rukometu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ubilježio je 12 nastupa a postigao 55 pogodaka, dok je za reprezentaciju Italije u 19 nastupa postigao 107 pogodaka. Zanimljivo je da je na Mediteranskim igrama 1993. igrao za BiH a 1997. za Italiju, za koju je nastupao i na SP u Japanu, jedinom SP na kojem je Italija u historiji nastupila.

Počast i poštovanje koje uživa i uživao je u Italiji pokazuje i činjenica da je njegov kapitenski dres sa brojem sedam umirovljen, a dvorana u gradu Pratto nosi njegovo ime!

Neka ti je vječni rahmet!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno